Μελισσανίδης: «Θα το φτάσουμε στα άκρα»

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη (την εντονότερη από οποιαδήποτε άλλη φορά) εξαπέλυσε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης σε συνέντευξη τύπου.

Ο κύριος Μελισσανίδης υποστήριξε ότι όλο το ποδοσφαιρικό σύστημα (ΕΠΟ, διαιτησία, Σουπερλιγκ) ελέγχεται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ αποποιήθηκε κάθε ευθύνης σχετικά με την δολοφονική επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο, παραδεχόμενος πάντως ότι του έχει μιλήσει στο τηλεφωνο δυο φορές.

Ο κύριος Μελισσανίδης τόνισε ότι αυτός και η ομάδα του θα φτάσουν στα άκρα μέχρι να έρθει η εξυγιανση του ποδοσφαίρου και αναφέρθηκε σε μια σειρά από αρνητικές καταστάσεις στο χώρο που συνέδεσε άμεσα με τον κύριο Μαρινάκη.

Επίσης, έκανε αναφορά σε Πακιστανικά τηλέφωνα και είπε ότι δυνητικά θα έβλεπε ως καλή λύση για την προεδρία της ΕΠΟ, αυτήν του Γιώργου Καραγκούνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Μελισσανίδης:

«Ας με κάνουν ύποπτο , ας με κάνουν ένοχο. Ξεκίνησαν πόλεμο θα τον έχουν. Αυτοί που κατέστρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο να κοιτάξουν στον καθρέφτη. Όταν ήμουν πρόεδρος στην ΑΕΚ αυτά που μπορούσα , αυτά κέρδισα. Δεν υπήρχε αμφισβήτηση στην ΑΕΚ. Θέλουμε να ξαναφτιάξουμε αυτή την ΑΕΚ σε ένα καθαρό ποδόσφαιρο. 

Ό,τι κι αν έκανα ό,τι κι αν είπα μπορείτε να μου πείτε πως ο κύριος Μαρινάκης τα γνωρίζει όλα αυτά; Πως είναι δυνατόν να του τα μεταφέρει ο κύριος Ζωγράφος; Υπάλληλός του είμαι; 

Ζητώ από τους εισαγγελείς να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κύριου Ζωγράφου. Σήμερα αποδεικνύεται ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί δεν τηλεφώνησε στον κύριο Αλαφούζο, στον κύριο Σαββίδη ή σε εμένα;

Αν δεν τελειώσει τώρα η βρώμα δεν θα τελειώσει ποτέ. Η βόμβα θα σκάσει και θα πάρει πολλούς μαζί της. Γι’ αυτό φοβούνται. Κάποτε θα αναφερθώ και σε δημοσιογράφους επώνυμα.

Για το θέμα του ξυλοδαρμού του κ. Ζωγράφου: 

Το θέμα του κ. Ζωγράφου είναι μια πολύ ωραία στημένη ιστορία. Δεν σηκώνει τηλέφωνο από απόκρυψη. Τον πήρα δύο φορές τηλέφωνο, μία όταν ανέλαβε και του ευχήθηκα καλή επιτυχία λέγοντας πως η ΑΕΚ δεν θέλει καμία βοήθεια, παρά μόνο το 50-50 και μου είπε ‘μείνε ήσυχος’. Τη δεύτερη φορά μιλήσαμε όταν παίζαμε με τον Αχαρναϊκό. Τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο, δεν το σήκωσε, τον ξαναπήρα και του είπα ‘βλέπω κάτι μυστήριες διαιτησίες, δεν θέλουμε χάρες’. Η ΑΕΚ δεν θέλει χάρες από τη διαιτησία. Παίξαμε τέσσερα παιχνίδια και νικήσαμε. Όλες οι διαιτησίες ήταν καλές. Ποιος ο λόγος να ασχοληθούμε με τη διαιτησία. Ο κύριος Ζωγράφος χτυπήθηκε αλλού, όχι στο σπίτι του. Αν οι εισαγγελείς ανοίξουν τα τηλέφωνά του, θα καταλάβουν τι ακριβώς έγινε. Ο κύριος Ζωγράφος πήγε και κατέθεσε πως τον πήρε κάποιος από ανώνυμο τηλέφωνο κι ότι έμοιαζε η φωνή του με τον Μελισσανίδη και τον απείλησε.

Όλοι έχετε ακούσει τις κασέτες της ΕΥΠ. Είναι ποδόσφαιρο αυτό; Οι μισές ομάδες της Σουπερλίγκας δεν πρέπει να παίζουν. Οι θυγατρικές είναι στο τσάμπα και δεν πληρώνει κανείς. Είναι επενδυτές αυτοί;

Εγώ από την μέρα που ξεκίνησα είμαι δημιουργός. Αυτοί τα βρήκαν έτοιμα.

Μπούληδες ήταν και θα μείνουν. Μαμά είπανε είκοσι χρονών. Βρήκαν ένα σύστημα έτοιμο και το χρησιμοποιούν. Εγώ δεν είπα πως είμαι ψάλτης στην εκκλησία. Ποδοσφαιράνθρωπος είμαι. Πάντα θα υπάρχει ένα μικρό παρασκήνιο, αλλά αυτό που γίνεται τώρα είναι ανεξήγητο. Να πηγαίνουν και να αναφέρονται όλα τα όργανα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Γι αυτό για ακόμα μια φορά ζητάω να ανοίξουν τα τηλεφωνα του Ζωγράφου. Σαν άνθρωπο δεν τον ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα. Του βαλαν ένα μισθό.

Και τώρα τον έβαλαν να πει κάποια πράγματα. Γιατί αν τον απειλήσω εγώ; Δεν έχουμε κάποιο θέμα με τη διαιτησία, όλα τα παιχνίδια τα πήραμε.

Ξέρει κανείς από εσάς πόσοι πέφτουν και πόσοι ανεβαίνουν; Το αφήνουν επίτηδες για να βάλουν τους δικούς τους. Τα βάζουν στη ζυγαριά. Κι έτσι γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Για το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια:

Λέει ο κύριος Μαρινάκης συνέχεια ”εμείς επενδύουμε στο ποδόσφαιρο”. Εγώ έχω δηλώσει ότι θέλω να φτιάξουμε την ομάδα μας και να φτιάξουμε γήπεδο. Να γίνει η ΑΕΚ όπως την ονειρευόμαστε. Τι καραμέλα είναι αυτή για τις επενδύσεις; Ωραία επένδυση να βγάζουμε κάθε χρόνο τόσα εκατομμύρια από το ποδόσφαιρο, από το Τσάμπιονς Λιγκ και τις πωλήσεις παικτών, για να παντελονιάζουμε λεφτά. 

Τρελάθηκαν όταν άκουσαν ότι θέλουμε να φτιάξουμε γήπεδο. Είναι κομπλεξισμός να μη θέλεις όλες οι ομάδες να κάνουν δικό τους γήπεδο για να αναβαθμιστεί το προϊόν. 

Τρελαθήκανε πως θα πάρουμε ένα κονδύλι για ένα γήπεδο που μας γκρέμισαν χωρίς ευθύνη της ΑΕΚ. Σήμερα το Καραϊσκάκη έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο. Αφού έχουν λεφτά, γιατί δεν πληρώνουν το δάνειο. 

Δεν διαβάζετε κάθε μέρα τον τύπο τον δικό τους τι γράφουν για το γήπεδο της ΑΕΚ; Φαταούλες. Όλα τα θέλουν μόνοι τους. Είπα και θα το ξαναπώ. Η ΑΕΚ θα κάνει γήπεδο. Τέλος. 

Για τα ύποπτα ματς που έστειλε η ΟΥΕΦΑ: 

Υπήρχε εντολή από την UEFA για κάποια ύποπτα ματς. Υπάρχουν αρχές, ας το ερευνήσουν. Ήδη η ΕΠΟ το έστειλε στον εισαγγελέα. Πρώτο ματς, Ολυμπιακός-Βέροια, στοιχηματισμός 3 εκατ. στο σκορ 3-0. Το παιχνίδι παίζεται, στο δεύτερο ημίχρονο άλλα 3 εκατ. πάλι στο 3-0, με το σκορ στο 1-0. Μέχρι το 90’ το σκορ έγινε κατά σύμπτωση 3-0. Τι έπαιζε; Η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ; Ευτυχώς δεν παίχτηκαν αυτά στον ΟΠΑΠ, αλλά στις Μαλαισίες και αλλού. Άλλωστε έχουν τέτοια τηλέφωνα κι έχουν συνηθίσει. Υπήρχαν κι άλλα παιχνίδια, το Ολυμπιακός-Πανθρακικός και το Εργοτέλης-Ολυμπιακός. Ρωτάω εσάς. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη; Να μας πουν πού ανήκει μια off-shore εταιρεία από την οποία χρηματοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης.

Για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους:

Εγώ είμαι πάλι στο ποδόσφαιρο λίγο παραπάνω από ένα χρόνο. Τα τελευταία χρόνια 12 αθλητικοί συντάκτες έχουν φάει ξύλο. Όλοι ξέρουν τι γίνεται, αλλά δεν μιλάτε. Δεν υπάρχει χούντα στον πλανήτη που να μην επεσε. Κι αυτή θα πέσει. Όσο ισχυρή κι αν είναι. Όλοι ξερετε ότι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο τι ανακοίνωση έβγαλε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο σε ανυποληψία και σε καθημερινή βάση δέχεται πυρά από τον διεθνή τύπο για την κατάντια του.

Σε κάποια παρουσιάζουν τον κ. Μαρινάκη πρωταγωνιστή σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όχι της Ελλάδας. Μέχρι χθες μιλούσαν για τη δικαιοσύνη κι έλεγαν , έλεγε ο κύριος Μαρινάκης, δε θέλω να ζω στην Ελλάδα του κυρίου Κορέα και της κυρίας Παπανδρέου. Τώρα αγαπήσαμε τη δικαιοσύνη και πήγαμε στον αθλητικό εισαγγελεα. Εμείς πιστεύουμε στην αθλητική δικαιοσύνη.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθειά τους θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε. Εγώ κι η ομάδα που υπηρετώ είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα. Δεν ξέρω ποιος τους καλύπτει. Ζητάμε από την πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες κάθαρσης. Είναι υπερεπείγον. Σε λίγο δεν θα υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα περίμενα απ όλους εσάς να υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση στον τύπο. 

Έδιωξαν όλους τους υγιείς ανθρώπους από το ποδόσφαιρο. Έδιωξαν τον Βελλή. Ξέρετε ότι εγώ είχα διαφορές μαζί του. Αλλά είναι ένας καθαρός άνθρωπος, υγιής επιχειρηματίας. Δεν είναι πολλοί 3-4 είναι. Αυτοί που μιλάνε για κάθαρση στο ποδόσφαιρο, είναι τόσο αστεία αυτά που λένε, που και μικρό παιδί δεν τα πιστεύει. 

Έστειλα φαξ στον αθλητικό εισαγγελέα να επισπεύσει , να πάω να καταθέσω. Λόγω φόρτου εργασίας μου έστειλε να μην πάω. Είμαι σε νέα αναμονή. Θα πω ένα περιληπτικό για όσους αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Μήπως ξέρετε ποιος παράγοντας έπαιρνε τηλέφωνο βάλει προπονητή τον Ελευθερόπουλο; Μήπως ξέρει ποιος παράγοντας ασχολήθηκε με τον Τύρναβο και τον Εθνικό Γαζώρου. Ποιοι ασχολήθηκαν με την αδειοδότηση της ΠΑΕ Ηρακλείου Κρήτης. Ποιος  παράγοντας υποσχέθηκε σε Κερκυραικη ΠΑΕ δανεικούς ως επιβράβευση καλής συνεργασίας;  

Μήπως ξέρετε τον υπεύθυνο για τη βόμβα στην καφετέρια του Τζαβέλλα; Ποιος έδωσε εντολή να στείλουν χρήματα σε οπαδικές εφημερίδες; Είναι κι ένα γατάκι, που το παίζει ανεξάρτητο. Ποιος παράγοντας έχει σχέση με πολιτική εφημερίδα, ενώ έχει σχέση και με την πολιτική; Ποιοι παράγοντες εμπλέκονται στη σύσταση των πινάκων της Super League; Ποιος παράγοντας, σύμφωνα με ένορκες καταθέσεις, έδωσε εντολή να ξυλοκοπηθεί ο δημοσιογράφος Νίκος Βασιλαράς; Ποιος ευθύνεται για τις βιαιοπραγίες του Άρη Ασβεστά, του Δημήτρη Τομαρά, του Χρήστου Κοντού; Πήγε να κάνει τη δουλειά του στο Καραϊσκάκη και ήρθε αυτός ο Καραπαπάρας, πώς τον λένε, και πήγε αυτός με τρεις μπράβους και τον απείλησε. Ποιος παράγοντας ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση στο κατάστημα του κ. Κωνσταντινέα; Ποιος παράγοντας απείλησε και ξυλοκόπησε άνθρωπο σωματείου του Πειραιά επειδή ασκούσε κριτική; Ποιος παράγοντας απαίτησε τις απολύσεις των δημοσιογράφων Βασιλαρά και Παπαθεοδώρου; 

Θέλουν να φιμώσουν και τον τύπο, για να είναι τέλειο το έγκλημα. «Δε θα λέτε τίποτα» , αναφέρει η επιστολή της Σουπερλίγκας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε:

Ο κ. Μαρινάκης με λέει «λαθρέμπορο», ενώ έχω αθωωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη και είμαι από τους λίγους επιχειρηματίες στην Ελλάδα με λευκό ποινικό μητρώο. Δεν ντρέπεται, γιατί έτσι έχει μάθει. Κατίνα ήταν και Κατίνα θα παραμείνει. Εγώ μπορώ να πω πιο σκληρά πράγματα: Υπήρχε ένα πλοίο που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνη και συσχετιζόταν με τον κ. Κοτσώνη, που ήταν δεξί χέρι του. Το διεστραμμένο μυαλό τους έφτασε στη σκέψη να κάνουν την ΑΕΚ θυγατρική. Θέλω να πιστε΄ψετε κάτι. Βάζω πάνω από το οπαδικό, το ίδιο το ποδόσφαιρο. Θέλω να ξαναφέρω τον κόσμο στα γήπεδα. Αυτά που κάνουν αυτοί εγώ τα έκανα πριν χρόνια. Τι να μας πουν αυτοί. Μπούληδες είναι. Ποδοσφαιρικά είπαν «μαμά» στα 20 τους χρόνια. 

Για το αν καταθέσει σχέδιο για τη Superleague:

Δεν θα καταθέσουμε σχέδιο αναβάθμισης της Σουπερλίγκ. Εμείς είμαστε στη Φουτμπολ Λιγκ. Είμαι ομως αποφασισμένος να σπάσω τα αυγά μέχρι τέρμα. Νομίζω ότι έχει γίνει καθεστώς. Δεν μιλάτε εσείς οι δημοσιογράφοι, τι να κάνει η πολιτεία; Γράφτε ό,τι πιστεύετε. Αφού δε μιλάτε. Ξεσκίστε τους, γιατί δεν τα βγάζουν. Βγάλτε τα. Ποιος τους καλύπτει, δεν ξέρω. 

Επειδή υπάρχει η ένταση, δεν έχουμε τίποτα με την Παναχαική, θα παρακαλέσουμε τους οπαδούς μας σ αυτό το παιχνίδι να μην πάει κανείς. Τα πράγματα είναι σε ένταση. Η ομάδα θέλει ηρεμία. Εγώ πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα τα λύσει αυτά. Είμαστε σε κράτος οργανωμένο. Περιμένω τα πορίσματα του κυρίου Κορρέα. Εδώ γίνεται το έλα να δεις, τους φτύνεις και νομίζουν βρέχει. 

Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι να ανεβούμε στη Σουπερλίγκα θα έχουν γίνει βήματα προοδου και το ποδόσφαιρο θα φτιάξει. Τώρα είναι μπόχα. Βλέπετε διαιτησίες. Γελάνε. Μας έχουν πάρει τα διεθνή πρακτορεία σε όλο τον κόσμο. Εσείς δεν τα βλέπετε; 

Όποιος με καλέσει θα τα πω. Δεν είμαι χθεσινός στο ποδόσφαιρο. Έχω στοιχεία που θα συγκλονίσουν ακόμα πιο πολύ, αλλά περιμένω. Άσε με να κρίνω εγώ που θα δώσω τα στοιχεία. Θα τα πω εκεί που πρέπει όταν πρέπει.

Σε ερώτηση αν έχει λύση για τα ΔΣ της ΕΠΟ την ΚΕΔ κλπ. απάντησε όχι: 

«Αν με ρωτάς στα γρήγορα θα ήθελα πρόεδρο της ΕΠΟ τον Καραγκούνη. Τέτοιοι άνθρωποι θα βοηθήσουν το ποδόσφαιρο. Όχι αυτές οι γκραν-κάσες».  Έχει κανένας από σας Πακιστανικό τηλέφωνο. Γιατί μιλάνε  με Πακιστανικά τηλεφωνα; Μυστικές υπηρεσίες της χώρας το λένε, όχι εγώ. Τι λένε με Πακιστανικά τηλέφωνα; Μιλάω με τον κ. Σαρρή και πρέπει η ΑΕΚ να μιλά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Οι σχέσεις μας ήταν καλές. Θα δω τι είπε και μετά έχω και για αυτόν ράμματα για τη γούνα του.

 

Διαβάστε το live της συνέντευξης τύπου εδώ

Σχετικά άρθρα