«Μπράβο στους παίκτες για τα ψυχικά χαρίσματα»

Μπράβο στους παίκτες του είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, προπονητής του Ολυμπιακού, για τα ψυχικά χαρίσματα που έδειξαν στον αγώνα με αντίπαλο την Βαλένθια, στον οποίο βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 10 πόντους στο 30’, αλλά νίκησαν.

«Είναι πολύ σημαντική νίκη, γιατί ξέραμε ότι η Βαλένθια θα παίξει από τα τελευταία χαρτιά της για πρόκριση στο «Τοπ 16» απόψε», σχολίασε αρχικά ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» και επισήμανε: «Έχει πολύ καλό ρόστερ και αδικείται από το ρεκόρ που έχει τώρα. Όσο πιο πολύ προχωράς στον θεσμό οι νίκες είναι πιο σημαντικές. Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες για την νίκη. Ήρθε με όχι καλή εμφάνιση, αλλά πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ είχαμε ψυχικά αποθέματα. Σίγουρα έχουμε πολλά να διορθώσουμε. Για μας είναι σημαντικό ότι κερδίζουμε. Συνεχίζουμε προσπάθεια μας».

Σε ερώτηση για τα λάθη που έκανε ο Ολυμπιακός σε πάσες, ο Σφαιρόπουλος παρατήρησε ότι: «Σίγουρα ήταν νευρικό παιχνίδι, όταν παίζεις στην έδρα σου και ξέρεις ότι πρέπει να πάρεις το αποτέλεσμα, το γεγονός αυτό σου προκαλεί πίεση. Η έξτρα πίεση οδηγεί σε λάθη σε πάσες, αλλά και στην άμυνα, που δεν είναι τόσο εμφανή. Γι’ αυτό είπα ότι κάναμε λάθη και θα τα διορθώσουμε, αλλά και μπράβο στους παίκτες γιατί έδειξαν ψυχικά χαρίσματα για να πάρουμε την νίκη. Μετράει πολύ αυτό».

Σε άλλη ερώτηση εάν περίμενε την Βαλένθια να παίξει για τόση ώρα ζώνη, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» απάντησε: «Είχαμε δουλέψει για ζώνη, συνήθως χρησιμοποιούν πολύ την 1-3-1, σήμερα έπαιξαν περισσότερο 3-2. Είχαμε καλύτερες αποφάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο είχαμε εκνευρισμό, κάναμε εύκολα λάθη. Πιστεύω ότι ήταν πολύ σημαντικό ότι μεταξύ τρίτης και τέταρτης, ηρεμήσαμε ομάδα και συγκεντρωθήκαμε ξανά». «Το καλύτερο αμυντικό δεκάλεπτο μας ήταν το τέταρτο και αυτό σημαίνει πολλά», υπογράμμισε ο Σφαιρόπουλος.

Σχετικά άρθρα