Ξεκίνησε η έρευνα για τα «στημένα» στη Γαλλία

Έξι παράγοντες ομάδων της γαλλικής Ligue 2 «παρέλασαν» σήμερα από τον ανακριτή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Le Parisien», το πρωί της 18ης Νοεμβρίου συνελήφθησαν ο πρόεδρος της Καέν, Ζαν-Φρανσουά Φοστίν καθώς και αυτός της Νιμ, Ζαν-Μαρκ Κονράντ.

Εγκέφαλος της υπόθεσης θεωρείται ο μεγαλομέτοχος της Νιμ, Σερζ Κασπαριάν, ο οποίος είχε συνελήφθη στα μέσα Οκτωβρίου και σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι αυτός που έλυσε  τη σιωπή του και έδωσε λεπτομέρειες για το πως δρούσε το κύκλωμα..

Η επιχείρηση της αστυνομίας οδήγησε σε αρκετές καταθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα για τις καταγγελίες περί στημένων παιχνιδιών την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Θεωρούνται, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ύποπτοι ως μέλη κυκλώματος το οποίος έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες την περίοδο 2013-2014 στη 2η κατηγορία της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ότι χειραγώγησαν την περσινή αναμέτρηση των ομάδων τους στις 13 Μαΐου. Καέν και Νιμ χρειάζονταν έναν βαθμό προκειμένου η πρώτη να πάρει την άνοδο για το Σαμπιονά και η δεύτερη να μην υποβιβαστεί. Το τελικό σκορ του αγώνα ήταν 1-1.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα έχουν ακόμα συλληφθεί άλλα τρία άτομα ενώ αναζητούνται περισσότερα από δώδεκα για την ίδια υπόθεση. 

Η συγκεκριμένη επιχείρηση της αστυνομία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου έξι μήνες και στοιχεία υπάρχουν για τους προέδρους Μπαστιά, Ντιζόν και Κρετέιγ. Ολοι μαζί φέρονται να ήλεγχαν μεγάλο ποσοστό των αγώνων της 2ης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος με πρόσβαση σε ποδοσφαιριστές και τεχνικά επιτελεία.

Μάλιστα δημοσιεύματα στη Γαλλία κάνουν λόγο για σύλληψη και του προπονητή της, Ολιβιέ Νταλ Όλιο και αναφέρουν ότι οι αγώνες που φέρονται να «στήθηκαν», ήταν τα Ντιζόν-Νιμ (5-1), Ανζέ-Νιμ (2-3) και Καέν-Νιμ (1-1), με σκοπό να παραμείνει στη δεύτερη κατηγορία η Νιμ.

Σχετικά άρθρα