Παπαρδέλες με κοτόπουλο, μανιτάρια και πάπρικα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p>Για 2-4 άτομα<br /><br />1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο<br />4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα<br />250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα λευκά ψιλοκομμένα<br />2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός<br />500 γραμμάρια παπαρδέλες<br />1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κύβους<br />1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα<br />2 ντομάτες τριμμένες<br />1 ποτήρι λευκό κρασί<br />1 ποτήρι ζωμό κρέατος από κύβο ή σούπα</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το τηγανίζετε μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μέσα σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο.<br />Προσθέτετε και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι. Το σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό, τη τριμμένη ντομάτα, πάπρικα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.<br /><br />Σιγοβράζεται για 30 λεπτά περίπου.<br />Βράζετε τις παπαρδέλες για 8 λεπτά και τα στραγγίζετε.<br />Σερβίρετε ανακατεύοντας με τη σάλτσα και το κοτόπουλο.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα