Λύγισε στη Βαρκελώνη ο Θρύλος!

Ύστερα από συγκλονιστική προσπάθεια η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού έχασε τον τελικό του Σούπερ Καπ απέναντι στη Σαμπαντέλ με σκορ 9-8.

Είχε να αντιμετωπίσει την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Το έργο του Ολυμπιακού έγινε ακόμα δυσκολότερο όταν αυτό το γεγονός κατά τη διάρκεια του αγώνα συνδυάστηκε με την χειρότερη δυνατή διαιτησία. Ηρωική η προσπάθεια των κοριτσιών του Ολυμπιακού με μόλις ένα επίσημο ματς στη σεζόν, κοίταξαν τις ισπανίδες στα μάτια και ηττήθηκαν με 9-8.

Μονά ζυγά δικά της, τα είχε όλα η Σαμπαντέλ. Ειδικά στο δεύτερο μέρος, τα απλά φάουλ έγιναν όλα αποβολες την ώρα που για να συμβεί το ίδιο στις επιθέσεις του Ολυμπιακού έπρεπε οι παίκτριές του να ματώσουν. Μέσα σε όλα αυτά και ένα γκολ που πέρασε τη γραμμή (σύμφωνα και με το ριπλέι) όμως οι Ισπανοί διαιτητές ετσιθελικά δεν μέτρησαν ποτέ. Ε, δεν ήθελε και πολύ. Η Σαμπαντέλ ούσα πιο έμπειρη και πιο έτοιμη πανηγυρίσε ένα τρόπαιο που αν το παιχνίδι διεξαγόταν πιο αργά στη σεζόν σίγουρα θα μπορούσε να είχε διαφορετικό κάτοχο. 

Αποφασισμένες να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους μπήκαν στην πισίνα οι πολίστριες του Παυλίδη. Έπαιξαν καλή άμυνα αν και βρέθηκαν πίσω με 2-1 στο τέλος του πρώτου 8λεπτου. Στη συνέχεια βλετιώθηκαν ακόμα περισσότερο και στην επίθεση και κατάφεραν με επί μέρους 3-2 να τελειώσουν το ημίχρονο με ισοπαλία (4-4)

Καθοριστικό το τρίτο 8λεπτο για την εξέλιξη του ματς. Οι Ισπανίδες περίμεναν πιο εύκολο βράδυ και σίγουρα όχι την αντίσταση που προέβαλαν οι ερυθρόλευκες. Μέχρι τα μέσα του της συγκεκριμένης περιόδου κατάφεραν να πάρουν διαφορά τριών τερμάτων με μεγάλη βοήθεια από τους διαιτητές. Πήραν γκολ στην παίκτρια παραπάνω με μερικές περίεργες αποβολές, ενώ στις επιθέσεις του Ολυμπαικού έπαιζαν ξύλο με όλη τους την άνεση καθώς απόλαυσαν την προστασία των Ισπανών διαιτητών. Για να μην τις αδικήσουμε πάντως ήταν καλύτερες και πιο έτοιμες από τις ερυθρόλευκες. Επίσης είχαν σε μεγάλη βραδιά την Έστερ. Η τερματοφύλακας της Σαμπαντέλ κράτησε με τεράστιες επεμβάσεις σε καθοριστικά σημεία την ομάδα του Ολυμπιακού σε απόσταση δύο τερμάτων. Πάντως, με τη διαφορά στα τρία γκολ (8-5) ο Ολυμπαικός σκόραρε, η μπάλα με γυμνό μάτι πέρασε τη γραμμή μετά το σουτ της Σάουθερν που πανηγύρισε, όμως οι διαιτητές δεν μέτρησαν το τέρμα. Στην αμέσως επόμενη φάση η Μπιανκόνι αποκατέστησε εν μέρει την αδικία κάνοντας το 8-6. 

Οι πάικτριες του Ολυμπιακού έφτασαν το ματς στο γκολ στο τελευταίο 8λεπτο. Με το σκορ στο 9-8 έβγαλαν άμυνα και είχαν 28 δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στην παράταση. Όμως, μία λάθος πάσα και μία καλή αμυντική αντίδραση των ισπανίδων τους στέρησε το τελευταίο σουτ και μαζί την ελπίδα να διεκδικήσουν στον έξτρα χρόνο το τρόπαιο. 

Εξαιρετική η κίνηση του ισπανικού κοινού να χειροκροτήσει τις ερυθρόλευκες, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους απέναντι σε μία πιο δυνατή ομάδα. Χαρακτηριστικό της σημασίας του τροπαίου, αλλά και της ισχυρής αντίστασης που προέβαλαν οι παίκτριες του Παυλίδη είναι το γεγονός ότι οι ισπανίδες αθλήτριες πανηγύριζαν με όλη τους την ψυχή από το σημέιο που ακούστηκε η κόρνα και μέχρι το τέλος της απονομής. 

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 4-2, 1-2

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ: Έστερ, Ορτίθ 1, Εσπάρ 2, Ριξτ 1, Αμπελαν, Παρέχα 2, Κόρδοβες, Γκαρθία 2, Πένια, Σέιντεμαν, Ντόμενετς, Φόρτσα 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 2, Ε. Πλευρίτου 1, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου, Σάουθερν 1, Μπιανκόνι 2


Σχετικά άρθρα