Η σημασία μιας νέας υπέρβασης

Ο Ολυμπιακός θα παίξει την Τετάρτη στη Μαδρίτη για δύο αποτελέσματα που θα τον κάνουν απόλυτο φαβορί πρόκρισης στους «16» του Champions League. Εάν καταφέρει να πληγώσει για δεύτερη φορά φορά μέσα σε λίγους μήνες την Ατλέτικο, θα έχει καταφέρει κάτι πολύ πιο σπουδαίο για δεύτερη φορά. Να είναι έτοιμος για να μπει στα νοκ άουτ παιχνίδια της κορυφαίας διοργάνωσης, όπως είχε συμβεί και πέρυσι, κάτι που για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό, αποτελεί κάτι περισσότερο από υπέρβαση. 
 
Οι Πειραιώτες θα πάνε στην Ισπανία προερχόμενοι από ένα δύσκολο περιβάλλον στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Δίχως αγωνιστικό ρυθμό, καθώς θα έχουν να παίξουν μπάλα όλοι μαζί σχεδόν τρεις εβδομάδες. Και σαφώς επηρεασμένοι, όσο κι αν υπάρχει προστασία «απομάκρυνσής» τους, από τα γεγονότα έντασης που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 
 
Αλλά πέραν της προσωπικής και συλλογικής διάκρισης που θα πετύχουν εάν μπορέσουν να σταματήσουν ξανά τη σπουδαία ομάδα του Σιμεόνε, ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν την πιο ισχυρή ασπίδα και να δώσουν την πλέον αποστομωτική απάντηση στις εντός των συνόρων αντιπαλότητες της ομάδας τους. 
 
Με τον Ολυμπιακό ξανά στους «16» του Champions League, θα είναι πια εντελώς γραφικό να μην παραδεχτεί κάποιος τη χαώδη απόσταση με τους υπόλοιπους. Να λέει ότι ο Ολυμπιακός προοδεύει επειδή παίζει στο Champions League και κάνει διεθνείς μεταγραφές υψηλού επιπέδου. Να επικαλείται διαiτησίες, Ομοσπονδίες, συνεργασίες και οτιδήποτε άλλο ώστε να αμφισβητήσει την κυριαρχία μια ομάδας που τα περισσότερα από τα πρωταθλήματά της την τελευταία 20ετία τα έχει πάρει με αναμφισβήτητες από την ίδια τη βαθμολογία διαφορές. 
 
Ο Ολυμπιακός δεν θα χρειάζεται να πει πολλά στη συνέχεια αυτής της μεγάλης κόντρας και των εναντίον του συμμαχιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η παρουσία του στο top 16 του UCL για δεύτερη διαδοχικά σεζόν, θα είναι μια πόρτα που θα κλείνει κατάμουτρα, με πάταγο, σε όσους τον αντιμάχονται. 
 
Γι΄αυτό και όλοι στην ομάδα είναι απαραίτητο να κατανοήσουν τη μεγάλη ευκαιρία που έχουν μπροστά τους, στο τερέν του Βιθέντε Καλντερόν, να υπηρετήσουν ουσιαστικά, πολλαπλά και με μεγάλο αποτέλεσμα, τον ίδιο το σύλλογό τους…

Σχετικά άρθρα