Η κλήρωση των προκριματικών του Ευρωπαϊκού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/11) στη Βαρκελώνη η κλήρωση των προκριματικών αγώνων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Ανδρών / Γυναικών που θα διεξαχθεί το 2016 στο Βελιγράδι.

Δεκαπέντε εθνικές ομάδες στους Άνδρες και 9 στις Γυναίκες θα μετάσχουν στην προκριματική φάση για να προκύψουν οι 16 και 12 ομάδες αντίστοιχα στα τελικά που θα διεξαχθούν στη σερβική πρωτεύουσα. Θα είναι η 1η φορά που η αντίστοιχη διοργάνωση διεξάγεται με τέτοιο αριθμό εθνικών ομάδων.

Η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών που ήταν 6η φέτος στη Βουδαπέστη, κληρώθηκε στον Β’ Όμιλο με αντιπάλους τη Γερμανία, το Ισραήλ και την Κροατία. Η τελευταία θα φιλοξενήσει τους αγώνες του Α’ Γύρου (6-8 Φεβρουαρίου 2015), ενώ οι αγώνες του Β’ Γύρου (9-11 Οκτωβρίου 2015) θα διεξαχθούν στη Γερμανία.

Στον Α’ Όμιλο μετέχουν, Γαλλία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Ελβετία, Τουρκία. Ο Α’ Γύρος εδώ, στη Γαλλία και ο Β’ στην Πορτογαλία.

Προκρίνονται στο Βελιγράδι, οι 3 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 6).

Στους Άνδρες, όπου η Εθνική μας ομάδα ως 6η στη Βουδαπέστη έχει προκριθεί απευθείας στα τελικά του 2016, οι αγώνες θα διεξαχθούν τις ίδιες ημερομηνίες με τους Ομίλους να διαμορφώνονται ως εξής:

Α’ Όμιλος: Γεωργία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Ελβετία

Β’ Όμιλος: Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Πολωνία

Γ’ Όμιλος: Γαλλία, Μάλτα, Ολλανδία

Δ’ Όμιλος: Γερμανία, Τουρκία, Λευκορωσία, Λιθουανία

Από τους 4 Ομίλους προκρίνονται συνολικά 8 ομάδες (οι 2 πρώτες κάθε Ομίλου).

Σχετικά άρθρα