Πρίφτης: «Αποθαρρυντική εμφάνιση»

Αποθαρρυντική χαρακτήρισε την παρουσία του Άρη στην σημερινή αναμέτρηση με αντίπαλο τον Κολοσσό ο Δημήτρης Πρίφτης και τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να αντιδράσει.

Ο προπονητής των «κίτρινων» παραδέχθηκε μετά την απρόσμενη ήττα της ομάδας του: «Συγχαρητήρια στον Κολοσσό. Κέρδισε δίκαια και έπαιξε πολύ καλά. Για μας είναι μια πολύ κακή βραδιά, γιατί καταλαβαίνουν όλοι ότι αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις. Ξεκινήσαμε άσχημα και ήμασταν υποτονικοί. Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί σουτάραμε 34 τρίποντα και 25 δίποντα. Ο λόγος είναι ότι μας έδωσε τα σουτ αυτά ο Κολοσσός με τον τρόπο που έπαιξε, κλείνοντας την άμυνά του. Αν τα βάζαμε θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι. Δεν μπήκαν κι όσο περνούσε η ώρα μίκραινε το καλάθι, ενώ δεν υπήρχαν χώροι λόγω της κλειστής άμυνας. Προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε την κακή μέρα στο σουτ με τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετό. Πρέπει να αντιδράσουμε γιατί η εμφάνιση είναι πολύ αποθαρρυντική. Ένα ματς το χάνεις αν δεν παίζεις και άμυνα».

«Είχαμε κακή αμυντική ενέργεια, ήμασταν ένα κλικ πιο πίσω σε όλες τις αμυντικές φάσεις και η εξέλιξη της αναμέτρησης μας έκανε ακόμα χειρότερους», επισήμανε ο Πρίφτης και σε ερώτηση για τις ισορροπίες στην περιφέρεια ο κόουτς του Άρη απάντησε: «Έχουμε αρκετούς κοντούς και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αυτό, πρώτα αμυντικά και μετά επιθετικά. Σήμερα κάναμε το ανάποδο».

Για την εμφάνιση του Μάικ Τζέιμς ο κόουτς του Άρη παρατήρησε: «Του δώσαμε πολλά σουτ από ντρίπλα και δεν τον στείλαμε στο δίποντο. Δεν ήμασταν κοντά του, είναι υπερβολικά τα σουτ που παίρνει, αλλά έχει και την ικανότητα να τα βάζει».

Αναφορικά με το, για δεύτερο συνεχόμενο ματς, γρήγορο φόρτωμα του Ντρου Νέιμικ με φάουλ ο Πρίφτης σχολίασε: «Είναι πρόβλημα γιατί ο Νέιμικ είναι καλός αμυντικός σε πικ εν ρολ άμυνα. Θα πρέπει να γίνει πιο έμπειρος και να προσαρμοστεί στη λίγκα, είναι θέμα εμπειρίας και προσωπικό δικό του».

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο 19χρόνος φόργουορντ του Άρη, παραδέχθηκε ότι οι 43 πόντοι που δέχθηκαν οι «κίτρινοι» στο πρώτο ημίχρονο ήταν παρά πολλοί: «Συγχαρητήρια στον Κολοσσό. Ήταν καλύτερος από μας και πήρε δίκαια τη νίκη. Εμείς ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, δεν μπήκαμε στον ρυθμό του αγώνα. Προσπαθήσαμε με ατομικές ενέργειες να πλησιάσουμε στο σκορ αλλά δεν τα καταφέραμε ποτέ. Σουτάραμε 10 περισσότερα τρίποντα από δίποντα. Δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση αλλά όλα ξεκινούν από την άμυνα. Όταν δέχεσαι 43 πόντους σε ένα ημίχρονο δεν μπορείς να ζητάς πολλά πράγματα. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τα ατού του Κολοσσού αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα πρέπει να ξεχάσουμε ήττα και να συγκεντρωθούμε στη συνέχεια γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι».

«Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα αλλά όπως και με τον Κόροιβο κάναμε κάποια πράγματα που δεν βγήκαν», εξήγησε ο Βεζένκοφ και σημείωσε: «Θα πρέπει να δούμε το βίντεο και να διορθώσουμε πρώτα την άμυνα και μετά την επίθεση. Δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα κάνει “κοιλιά” στην απόδοση της. Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν ήμασταν καλοί για 20 λεπτά, σήμερα σε ολόκληρο τον αγώνα. Θα πρέπει να δουλέψουμε για να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι στο επόμενο παιχνίδι».

Σχετικά άρθρα