Λυκογιάννης: «Ρίσκο και ωριμότητα»

Ρίσκο, ωριμότητα και ψυχραιμία ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τον Κολοσσό Ρόδου στην σπουδαία νίκη επί του Άρη στο «Nick Galis Hall» σύμφωνα με τον προπονητή του, Άρη Λυκογιάννη.

Για τον Λυκογιάννη η σημερινή ήταν η πρώτη νίκη στον πάγκο των «θαλασσί» και έχει μεγάλη σημασία όπως επισήμανε στις δηλώσεις του: «Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά, έκαναν ένα πολύ ώριμο παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Έμειναν συγκεντρωμένοι στο πλάνο που είχαμε και αν εξαιρέσουμε τα ριμπάουντ, πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε εμείς. Ο Άρης είναι ομάδα με κίνηση στην επίθεση, πιέζει στην άμυνα, στηρίζεται στο μακρινό σουτ και το επιθετικό ριμπάουντ. Τον πετύχαμε σε κακή επιθετική βραδιά από βασικούς παίκτες του. Δεν περιμέναμε τα 2/10 του Πάσαλιτς και τα 1/8 του Τόμας. Ρισκάραμε, είχαμε ωριμότητα, ψυχραιμία και πήραμε μία σημαντική νίκη».

Μεγάλη χαρακτήρισε την νίκη του Κολοσσού, ο αρχηγός του, Χριστόφορος Στεφανίδης: «Ήρθαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι που γνωρίζαμε πως θα είναι απαιτητικό σε ενέργεια. Ο Άρης είναι ομάδα που απλώνει την άμυνά του σε όλο το γήπεδο και εκμεταλλεύεται ότι έχει πολλά γκαρντ και πιέζει και στα επιθετικά ριμπάουντ. Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε αυτά τα δύο όσο καλύτερα γίνεται. Ο Άρης στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει παίξει εντυπωσιακά στα πρώτα λεπτά και θεωρώ κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα ότι εμείς όχι μόνο δεν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά πήραμε και μια μεγάλη διαφορά και μπορέσαμε να διαχειριστούμε το σκορ. Ο Άρης μάς πλησίασε γιατί έχει παίκτες με προσωπικότητα, αλλά τότε η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, σκόραρε και έβγαλε άμυνες. Ο Άρης είναι οργανωμένος και διαβασμένος κάθε φορά και γι’ αυτό θα χαρακτήριζα αυτή τη νίκη μας, όχι ακριβώς ανέλπιστη, αλλά νίκη εκτός προγράμματος για μας».

«Είναι μια μεγάλη νίκη, θα πρέπει όμως να την ξεχάσουμε αύριο, γιατί δεν θα μετρήσει διπλά», σημείωσε ο Στεφανίδης.

Σχετικά άρθρα