Μιλφέιγ με βύσσινο και φιστίκια

<p>Υλικά</p>
<ul>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">4 φύλλο κρούστας</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">250 γρ. τυρί κρέμα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 κ.σ. ζάχαρη άχνη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">250 γρ. κρέμα γάλακτος</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 μπαστουνάκι βανίλια</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">ξύσμα από 1 πορτοκάλι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">λίγα φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">50 γρ. ζάχαρη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 κ.σ. κονιάκ</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 κ.γλ. κορν φλάουρ</span></li>
</ul>
<p> </p>
<div class="recipe-body">
<div class="info-title">Εκτέλεση</div>
<p>Σχίζουμε τη βανίλια και την ρίχνουμε στην κρέμα να αρωματιστεί για 1 ώρα. Έπειτα αφαιρούμε με μαχαίρι τους σπόρους στην κρέμα και πετάμε το μπαστουνάκι. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη σε μπολ και με μίξερ χειρός τη χτυπάμε να σχηματίσει απαλές κορυφές περίπου 2΄-3΄. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχει μία ομοιόμορφη υφή η κρέμα. Την παγώνουμε. Προσοχή μην την παραχτυπήσετε γιατί θα κόψει.</p>
<p><span>Για τα φύλλα:</span> Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Το βουτυρώνουμε πολύ καλά. Απλώνουμε επάνω του (να καθίσει ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο) το δεύτερο φύλλο. Κόβουμε τα φύλλα με κοφτερό μαχαίρι σε έξι κομμάτια (3 κάθετες λωρίδες και μετά στη μέση ώστε να σχηματίσουν 6 τετράγωνα κομμάτια). Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 2 φύλλα. Τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένες λαμαρίνες και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις για 10΄-15΄, έως ότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραγανίσουν.</p>
<p><span>Για τη σάλτσα βύσσινο:</span> Βάζουμε τα βύσσινα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, σιγοβράζουμε έως ότου πυκνώσει ελαφρά (για μερικά λεπτά). Την αφήνουμε να κρυώσει.</p>
<p><span>Για το σερβίρισμα: </span>Σε κάθε πιάτο βάζουμε ελάχιστη κρέμα τυριού και βάζουμε επάνω από ένα κομμάτι ψημένο φύλλο. Βάζουμε λίγη κρέμα τυριού και λίγη σάλτσα βύσσινο, επαναλαμβάνουμε φύλλο, κρέμα, σάλτσα και τελειώνουμε με φύλλο (3 στρώσεις φύλλο-2 στρώσεις κρέμα-βύσσινο) πασπαλίζουμε με άχνη και προαιρετικά με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p>μερίδες 4</p>
<p>Χρόνος Προετοιμασίας 60 λεπτά</p>
<p>Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά</p>
<p> </p>
<p>Πηγή: <a title="συνταγές μαγειρικής" href="http://www.argiro.gr/" target="_blank">www.argiro.gr</a></p>
</div>
<p><span>- See more at: http://www.mamapeinao.gr/milfeig-me-bussino-kai-fistikia#sthash.yCWyf6Yl.dpuf</span></p>

Σχετικά άρθρα