Απέδρασε… με Ντε Πίνα ο Ερμής

Με την… αεροπορία να αποδίδει στον καλύτερο δυνατό βαθμό σε άμυνα και επίθεση ο Ερμής σημείωσε την τρίτη σερί νίκη με 1-0 για την 10η αγωνιστική, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση, εν αναμονή του αγώνα Εθνικός-ΑΕΚ, που γίνεται την Δευτέρα!

Μοναδικός σκόρερ του αγώνα ο Ντε Πίνα με κεφαλιά στο 6′, με την φιλοξενούμενη να μένει αήττητη για 4η αγωνιστική (3-1-0), και πέτυχε την τρίτη σερί νίκη! Σκιά του εαυτού της η Νέα Σαλαμίνα δεν ήταν αποτελεσματική και ηττήθηκε για τέταρτη σερί αγωνιστική.

Με φεστιβάλ φάσεων ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, με τον Ερμή να παίρνει προβάδισμα στο 6′ όταν ο Ντε Πίνα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπραίμι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Η ομάδα της Αραδίππου εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες των γηπεδούχων που προσπάθησαν να αντιδράσουν με κύριο εκφραστή τον δραστήριο Πεδρίτο. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά γρήγορος και έδωσε την ευκαιρία στη δημιουργία προϋποθέσεων για γκολ. Κάτι που δεν σημειώθηκε, με το 0-1 να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.
Η είσοδος του Λεόν ανέβσε την Νέα Σαλαμίνα που έγινε πιο επιθετική στην προσπάθεια για την ισοφάριση ενώ ο Ερμή επιδιώξε να “σκοτώσει” τις ελπίδες των γηπεδούχων όταν η άμυνα ήταν σε ανισορροπία. Ο Ερμής κατάφερε να… προστατέψει τα υπέρ του δεδομένα μέχρι τέλους και συνέχεια σε τροχιά επιτυχιών.

MVP:Η αμυντική γραμμή του Ερμή κέρδισε πολλές μάχες με τον Ντε Πίνα να χρίζεται σκόρερ και να βοηθά και στο κομμάτι του σκοραρίσματος
UP: Ο Ονίλο για ακόμα έναν αγώνα ήταν από τους διακριθέντες του Ερμή.
DOWN: Η Νέα Σαλαμίνα δεν κατάφερε να αντιδράσει αποτελεσματικά
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο Ερμής ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερος μέρος και διαφύλαξε μέχρι τέλους το προβάδισμα…

Οι συνθέσεις
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Στράους, Γκράιμς, Λεάντρο, Τσιγκουίνι (81′ Κούσουλος), Μιντίκκης, Λαμπρόπουλος, Κρίστιτς (54′ Λεόν), Γκάμπι (75′ Τσιντί), Πεδρίτο, Εζέ, Ενρίκε.
ΕΡΜΗΣ: Μπογκατίνοφ, Ουόν, Ζάρκοβιτς, Ντε Πίνα, Σαμάρας, Μπεμπά, Ταραλίδης, Τσίνα (90’+6 Πάκερ), Μοράν (75′ Παουλίνιο), Ιμπραΐμι (88′ Παπαθανασίου), Ονίλο.

Πηγή: balla.com.cy

Αναλυτικά για την 10η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος είχαμε:
Παρασκευή
Απόλλων – ΑΠΟΕΛ 0-0
Σάββατο
Ομόνοια – ΑΕΛ 2-0 (17′ πέν., 65′ Ποτέ)
Δόξα – Ανόρθωση 0-4 (22′ Λαΐφης, 31′ Αμπουρτζάνια, 53′, 66′ Μακρής)
Οθέλλος – Αγιά Νάπα 2-1 (85′, 90’+1 Τιάγκο Σάντος / 48′ Κολοκούδιας)
Κυριακή
Νέα Σαλαμίνα – Ερμής 0-1 (6’ Πάουλο Πίνα)
Δευτέρα
Εθνικός Άχνα – ΑΕΚ Λάρνακας 19:00

Η βαθμολογία
1. ΑΠΟΕΛ 24
2. Απόλλων 22
3. Ερμής 17
4. Ομόνοια 16
5. Ανόρθωση 16
6. AEK Λάρνακας 15
7. ΑΕΛ 13
8. Νέα Σαλαμίνα 11
9. Εθνικός Άχνας 9
10. Οθέλλος 8
11. Αγία Νάπα 6
12. Δόξα 6

Σχετικά άρθρα