Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πότε θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης
Πότε θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης  thumbnail

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης

Από αύριο ή το αργότερο την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η πίστωση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στους 595.000 δικαιούχους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας η Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ Σοφία Σεχπερίδου.


Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν εξεδόθη η διευκρινιστική εγκύκλιος που θα ξεκαθαρίζει ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης δεν μπορεί να κατασχεθεί, δεν υπόκειται σε καμιά είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με άλλες οφειλές "διότι κι εμείς χρειαζόμασταν περαιτέρω διευκρινήσεις".


Η κα Σεχπερίδου εκτίμησε ότι εντός ωρών το θέμα θα επιλυθεί κι έτσι η διαδικασία θα ξεμπλοκαριστεί από την Τρίτη. Όπως ανέφερε, η πληρωμή θα γίνει την Τετάρτη.
Το επίδομα θέρμανσης διατηρήθηκε και φέτος στα 35 λεπτά ανά λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι το πραγματικό κόστος για τα επιδοτούμενα νοικοκυριά διαμορφώνεται στα 65 λεπτά ανά λίτρο.


Να σημειωθεί ότι δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης είναι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ, έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.


Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν η αξία των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Για την καταβολή του επιδόματος απαιτείται η υποβολή αίτησης αποκλειστικά μέσω του taxisnet.


Kontranews.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X