Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Πώς μπορώ να μη σκέφτομαι συνεχώς το φαγητό;
Πώς μπορώ να μη σκέφτομαι συνεχώς το φαγητό; thumbnail

Δάφνη, 26 ετών

Πώς μπορώ να μη σκέφτομαι συνεχώς το φαγητό;

Ερώτημα
Καλησπέρα. Είμαι 26 ετών, 154 ύψος και 65 κιλά. Μέσα σε 2 χρόνια κατάφερα απο 76 κιλά να φτάσω στα 59 με τη βοήθεα διατροφολόγου σε συνδυασμό με εντατική γυμναστική αλλα τους τελευταίους 23 μήνες έβαλα 5-6 κιλα. Λατρεύω τα γλυκά. Το πρόβλημα μου είναι οτι τρώω χωρίς να πεινάω. Επίσης είμαι φοιτήτρια με αρκετό άγχος και διάβασμα. Πώς μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου το φαγητό και να χάσω 10 κιλά. Καθημερινά περπατάω 6km και πίνω 2-3 λιτρά νερό. Ευχαριστώ πολύ.


Στο ερώτημα απάντησε η Φιλίππου Αμαλία, Κλινική Διαιτολόγος, ΔιατροφολόγοςΑπάντηση
Αγαπητή φίλη, καταρχάς συγχαρητήρια για την αξιέπαινη προσπάθεια που μέχρι τώρα έχεις κάνει. Ο σωστός έλεγχος του βάρους μας, όπως φαντάζομαι θα έχεις ήδη καταλάβει, είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή δίαιτα κολλημένη στο ψυγείο. Απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση που συμπεριλαμβάνει διατροφική συμβουλευτική αλλά και εκπαίδευση, αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και φυσικά ψυχολογικούς παράγοντες, που αποτελούν μια εξίσου ή και πιο σημαντική παράμετρο για την επιτυχία της προσπάθειάς μας.
Νομίζω πως στη δική σου περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να επιμείνεις και να δουλέψεις λίγο περισσότερο το κομμάτι της ψυχολογίας του διαιτώμενου. Θα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τη διατροφή, να αναζητήσεις τα προσωπικά σου κίνητρα και να εντοπίσεις τις αδυναμίες που πρέπει να παλέψεις. Ο διαιτολόγος σου θα σε στηρίξει και θα σε εκπαιδεύσει εκτενώς πάνω σε αυτό το κομμάτι ενώ παράλληλα θα σου παράσχει την εξατομικευμένη διατροφική συμβουλευτική που χρειάζεσαι έτσι ώστε να χάσεις τα κιλά που θέλεις και να μπορέσεις να εξασφαλίσεις πως η απώλεια αυτή θα είναι μόνιμη.


Φιλίππου Αμαλία
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 
Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου 
Διαιτολογικό γραφείο: Βασιλίσσης Σοφίας 22, 15124 Μαρούσι
τηλ: 213 03 03 707 – Κιν: 698 70 86 589


Σύντομο Βιογραφικό:


Η Αμαλία Φιλίππου είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο των σπουδών της έχει εργαστεί ως νοσοκομειακός διαιτολόγος σε νοσοκομειακά ιδρύματα της Αττικής (Θριάσιο, Αγία Όλγα, Σωτηρία, Αλεξάνδρα, Παίδων – Αγία Σοφία).  Παράλληλα, συνεργάστηκε με την τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής «νηστικό αρκούδι» και ανέλαβε την αρθρογραφία στη διατροφική στήλη της ιστοσελίδας.


Σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με βασικό αντικείμενο απασχόλησης ερευνητικά προγράμματα που εστιάζουν στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση εξατομικευμένων διατροφικών παρεμβάσεων διαχείρισης σωματικού βάρους και δεικτών υγείας. Παράλληλα, ως ελεύθερη επαγγελματίας συνεργάζεται με τη βιομηχανία τροφίμων, αναλαμβάνοντας τη σύνταξη έντυπου ενημερωτικού υλικού για επιστήμονες υγείας και καταναλωτές ενώ ταυτόχρονα διατηρεί προσωπικό διαιτολογικό γραφείο.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X