Αρχική / Σεξ / Άνδρας / «Το σχήμα του πέους μου κάνει την κοπέλα μου να υποφέρει»
"Το σχήμα του πέους μου κάνει την κοπέλα μου να υποφέρει" thumbnail

Nότης, 32 ετών

"Το σχήμα του πέους μου κάνει την κοπέλα μου να υποφέρει"

Aναγνώστης μας ρωτά: 


Γεια σας. Δεν μπορώ να βρω πουθενά απάντηση στο ερώτημά μου. Το πέος μου έχει μια κλίση αλλά όχι προς τα πάνω. Είναι όπως λέγατε σε κάποιο άρθρο στο σχήμα (μπούμερανγκ), δηλαδή λυγίζει προς τα κάτω. Δεν είναι πάρα πολύ αλλά την πρώτη φορά που προσπάθησα να κάνω κάτι με την κοπέλα μου δυσκολευτήκαμε και το αφήσαμε. Μπορώ να κάνω κάτι; Ευχαριστώ.


Στο ερωτήμά σας απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας, Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Η κάμψη του πέους μπορεί να είναι συγγενής (από τη γέννησή μας), μπορεί όμως να οφείλεται και σε παθολογικά αίτια, με κύριο εκπρόσωπο τη νόσο του Peyronie. Όπως καταλαβαίνετε η διάγνωση δεν μπορεί να γίνει με e-mail, αλλά με επίσκεψη σε ειδικό γιατρό. Σπάνια απαιτείται χειρουργική διόρθωση, αν δυσκολεύεται η είσοδος στον κόλπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου, τηλ. 210 7233102210 7294064210 7294065.
Διαβάστε επίσης:


Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα και μήκος πέους;


Ίσως μια από τις πιο αναλυτικές σχετικές μελέτες είναι αυτή που δημοσιεύτηκε από το τμήμα ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Cornell σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας:


•             Το μέσο μήκος του χαλαρού πέους είναι 8.6-9.3 εκατοστά


•             Το μέσο μήκος του πέους σε στύση είναι 12.9-14.5 εκατοστά


•             Η μέση περιφέρεια ενός πέους σε στύση είναι 8.8-10.0 εκατοστά.


Άλλες μελέτες προσφέρουν επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι κάποιοι άνδρες που έχουν μεγάλο μήκος πέους στη φάση της χαλάρωσης έχουν μικρή, ή καθόλου αύξηση του μήκους κατά τη στύση, ενώ κάποιοι που έχουν μικρό μήκος σε φάση χαλάρωσης το διπλασιάζουν κατά τη στύση.


Σε κάποιους άνδρες, το αυξημένο σωματικό λίπος, τα ορμονικά προβλήματα, καθώς και κάποια χειρουργεία μπορεί να μειώσουν το μέγεθος του πέους.


Ποιο είναι το σχήμα του πέους κατά τη στύση;


Η απάντηση δίνεται με τη βοήθεια της μαγνητικής τομογραφίας. Πολλές απεικονίσεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δείχνουν ότι το πέος σε στύση έχει σχήμα «μπούμερανγκ». Στην πραγματικότητα, η παραπάνω μέθοδος αποκαλύπτει το μη ορατό τμήμα του πέους, τη βάση του, η οποία συνδέεται με το ηβικό οστό. Με την αλλαγή της θέσης του μη ορατού τμήματος, μάλιστα, επιτυγχάνεται η αύξηση του πεϊκού μήκους κατά την αισθητική φαλλοπλαστική. Πρόκειται πρακτικά για μια ανάπλαση των σχέσεων ανάμεσα στο πέος, το δέρμα και το οστό, η οποία τροποποιεί την σχέση του μη ορατού με το ορατό τμήμα του πέους.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X