Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Πρόσκληση σε παιδικό πάρτι : Πόσα να ξοδέψω για το δώρο;
Πρόσκληση σε παιδικό πάρτι : Πόσα να ξοδέψω για το δώρο;  thumbnail

Πρόσκληση σε παιδικό πάρτι : Πόσα να ξοδέψω για το δώρο;

Όταν καλούν το παιδί σας σε πάρτι


 

… όλα όσα αφορούν τo δώρο

Οι προσκλήσεις σε παιδικά πάρτι, και ιδιαίτερα στα παιδιά του Δημοτικού, συνήθως πέφτουν βροχή. Επειδή όμως οι εποχές είναι δύσκολες, όταν οι προσκλήσεις είναι πολλές και το budget σας περιορισμένο, δείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε όσον αφορά το θέμα «δώρο».

Τι ποσό να ξοδέψετε για το δώρο ενός παιδιού; Δεν υπάρχει “σωστό” ποσό. Το δώρο συμβολίζει την προσφορά κάτι ξεχωριστού, για την “μοναδική” ημέρα ενός παιδιού. Ξοδέψτε ότι “χωράει” στον προϋπολογισμό σας. Αν αυτό είναι 15 ευρώ ανά δώρο για κάθε παιδί που θα καλέσει το δικό σας, παραμείνετε σε αυτό, απλά ζητήστε από τη μαμά του να μάθετε τα ενδιαφέροντά του, έτσι ώστε να ξέρετε ότι αυτό που θα επιλέξετε, θα του αρέσει Ζητήστε από το παιδί σας να σας βοηθήσει να επιλέξετε το δώρο; Δεδομένου ότι το παιδί σας μάλλον ξέρει καλύτερα, τι θα αρέσει περισσότερο στον φίλο του, θα μπορούσατε να πάτε μαζί του για την αγορά του δώρου. Επιπλέον, αυτό θα του διδάξει το να προσφέρει στους άλλους. Μπορείτε να το ρωτήσετε τι πιστεύει ότι θα ήθελε ο φίλος του –“προτιμά τις κατασκευές ή να παίζει με τα αυτοκινητάκια και τα φορτηγά;”- ή κι απλά να του πείτε: "Έχουμε 15 ευρώ για να αγοράσουμε στον φίλο σου ένα δώρο. Τι νομίζεις ότι θα ήθελε; "

Τι να κάνετε αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα δώρο; Μια επιλογή είναι να φτιάξετε εσείς κάτι με τα χεράκια σας: ένα αξεσουάρ, παιχνίδι ή ρούχο, να πλέξετε, να ράψετε, να «κατασκευάσετε» ή και να ζωγραφίσετε (ένα πίνακα ή ένα κουτί). Αν δεν πιάνουν τα χέρια σας, αλλά τα καταφέρνετε στο μαγείρεμα, μια άλλη επιλογή είναι φτιάξετε το αγαπημένο σνακ ή γλυκό του παιδιού που γιορτάζει και να το βάλετε σε ένα όμορφο κουτί. Αν έχετε την άνεση μπορείτε να καλέσετε τη μαμά του εορτάζοντα και να της εξηγήσετε την κατάσταση λέγοντας κάτι σαν: "Αυτή την εποχή τα αγοραστά δώρα είναι λίγο δύσκολα για εμάς, αλλά φτιάξαμε με πολύ αγάπη κάτι που το παιδί σας αγαπά!" Έτσι δείχνετε στην άλλη μαμά ότι σας ενδιαφέρει πραγματικά να προσφέρετε κάτι όμορφο στο παιδί της, αλλά επίσης ξέρει και τι να περιμένει. Φυσικά, έχετε επίσης το δικαίωμα να συζητήσετε την κατάσταση με το παιδί σας και να αρνηθείτε ευγενικά την πρόσκληση.

Εάν το παιδί σας δεν μπορέσει να πάει στο πάρτι, εσείς πρέπει παρόλα αυτά να πάρετε δώρο;
 Σε αντίθεση με τους γάμους, όπου είστε υποχρεωμένοι να στείλετε ένα δώρο είτε παρευρεθείτε είτε όχι, σ’ αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να στείλετε ένα δώρο γενεθλίων, αν το παιδί σας δεν πάει. Μπορείτε να επιλέξετε να το κάνετε μόνο εάν ο εορταζόμενος είναι ο καλύτερος φίλος του παιδιού σας ή κάποιος που έκανε στο παιδί σας ένα “καλό” δώρο.

 

Πολύτιμες συμβουλές από τη Nestle και το www.manamia.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X