Ο Σιμεόνε «έδωσε» την πρόκριση…

Ο Ολυμπιακός έχει απόψε να παίξει ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της μακράς ιστορίας του στο Champions League..

Απέναντι σε μια ομάδα που έχει πάρει το Europa League και έχει φτάσει στον τελικό του Champions League στις τελευταίες ευρωπαϊκές διαδρομές της.

Εναντίον ενός κλαμπ που έχει καταφέρει στην προηγούμενη σεζόν να μπει «σφήνα» σε μεγαθήρια όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα και να τους πάρει τον τίτλο στην Ισπανία.

Κόντρα σε έναν σύλλογο με τεράστια ιστορία και διακρίσεις, αλλά και με απίστευτη δυναμική. Που έχει να ηττηθεί στην έδρα της σε 26 ματς, που έχει 19 νίκες στο Βιθέντε Καλντερόν σε 21 ματς στην Ευρώπη εδώ κι 1,5 χρόνο, που έχει τριπλάσιο- plus μπατζετ από τον Ολυμπιακό.

Κι όμως το έβλεπες στα μάτια του Ντιέγκο Σιμεόνε, ενός πανέξυπνου και επιτυχημένου προπονητή, ότι τον Ολυμπιακό τον σέβεται και τον υπολογίζει. Κοκκίνισε όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει τα εγκώμια του Μίτσελ, δίστασε και έκανε αμήχανο χιούμορ όταν τον ρωτήσαμε αν θα ήθελε ξανά τον Ρομπέρτο στην ομάδα του, μίλησε με ειλικρινή θαυμασμό για τις ικανότητες του Ντομίνγκες και του Αφελάι .

Είπε μπροστά στα μάτια μας ότι η δύναμη της έδρας για την Ατλέτικο αποτελεί εγγύηση, αλλά μπορεί και να μην έχει καμία σημασία αν η ομάδα του δεν αντιμετωπίσει το παιχνίδι σαν τελικό και δεν πιέσει από την αρχή τον Ολυμπιακό ώστε να μην τον κάνει επικίνδυνο.

Σημασία μικρή θα έχουν όλα αυτά εάν οι ερυθρόλευκοι ηττηθούν απόψε στο επιβλητικά… παμπάλαιο γήπεδο της ισπανικής ομάδας, αλλά ό,τι κι αν γίνει από πλευράς αποτελέσματος είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη «προκριθεί» ως ένα αξιότιμο και υπολογίσμο κλαμπ στις συνειδήσεις των παραδοσιακών δυνάμεων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τις έχει ήδη πληγώσει πολλές και νιώθουν τον κίνδυνο ότι μπορούν να ξαναπληγωθούν από αυτόν, όσο φαβορί κι αν είναι απέναντί του…

Ο Σιμεόνε το «είπε» ξεκάθαρα αυτό, μπροστά στα μάτια μας…

Σχετικά άρθρα