Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το χαράτσι επιστρέφει μέσω εφορίας. Τι γίνεται με όσους δεν πλήρωσαν
Το χαράτσι επιστρέφει μέσω εφορίας. Τι γίνεται με όσους δεν πλήρωσαν  thumbnail

Το χαράτσι επιστρέφει μέσω εφορίας. Τι γίνεται με όσους δεν πλήρωσαν

Το χαράτσι της ΔΕΗ ή αλλιώς ΕΕΤΙΔΕ επιστρέφει… μέσω εφορίας. Όσοι δεν το έχουν πληρώσει δεν θα γλιτώσουν την καταβολή του και θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις.


Συγκεκριμένα το ΕΕΤΙΔΕ μπορεί να αντικαταστάθηκε από τον ΕΝΦΙΑ, αν δεν έχει πληρωθεί όμως δεν σημαίνει ότι ως χρέος διαγράφεται. Αντίθετα, από τη ΔΕΗ διαβιβάζεται στην εφορία και έτσι σε λίγες μέρες οι πολίτες θα το δουν ξανά μπροστά τους.


Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα βεβαιώσει έως το τέλος του έτους οφειλές για το τέλος ακινήτων του 2013 που δεν πληρώθηκε στην ώρα του έως το περασμένο καλοκαίρι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ως ανεξόφλητο μεταφέρθηκε στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.


Υπολογίζεται ότι συνολικά 1.000.000 πολίτες δεν πλήρωσαν το χαράτσι, ολόκληρο ή μέρος αυτού, ως το περασμένο καλοκαίρι που έληγαν οι δόσεις. Το ποσό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φτάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα ποσά μεταβιβάστηκαν από την ΔΕΗ προς την εφορία και τώρα οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν το χρέος είτε εφάπαξ, σε μια δόση δηλαδή, είτε σε 12 δόσεις μπαίνοντας στη σχετική ρύθμιση.


Μέσα στις επόμενες ημέρες η εφορία θα αρχίσει να στέλνει τα σχετικά ενημερωτικά. Για όσους επιλέξουν να αγνοούν το χρέος αυτό η νόμος προβλέπει ακόμη και κατασχέσεις. Υπάρχει βέβαια και ένα καλό νέο για όσους χρωστούν. Στο μεσοδιάστημα, από τότε δηλαδή που έπρεπε να πληρωθεί η δόση του χαρατσιού, μέχρι να γίνει η βεβαίωση του φόρου από τη ΓΓΔΕ δεν τρέχουν προσαυξήσεις.


Madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X