Αναστασίου: «Δεν τα παρατάμε παρά τον αποκλεισμό»

Αποφασισμένοι για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στη Μόσχα με αντίπαλο την Ντιναμό δηλώνουν στον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής των Πρασίνων Γιάννης Αναστασίου επανέλαβε, όπως και κατά την αναχώρηση της ομάδας από την Αθήνα, ότι οι παίκτες του έχουν κίνητρο, ενώ από την πλευρά του ο κεντρικός αμυντικός Γκόρντον Σίλντενφελντ τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες θα πρέπει να παίξουν πειθαρχημένα και με οργάνωση για να τα καταφέρουν.
 
Αναλυτικά ο Γιάννης Αναστασίου είπε: «Ηρθαμε στη Μόσχα για να παίξουμε και να παρουσιάσουμε όμορφο και καλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα ελπίζουμε πως οι θεατές και όσοι δουν τον αγώνα από την τηλεόραση, θα μείνουν ικανοποιημένοι από το θέαμα του αγώνα. Ξέρουμε πως ήδη έχουμε αποκλειστεί από τον όμιλο, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως θα τα παρατήσουμε. Ο Παναθηναϊκός έχασε αρκετούς πόντους που δεν θα επιστρέψουν αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει το κίνητρό μας». Πρόσθεσε πάντως αναφορικά με την αγωνιστική απραξία των τελευταίων εβδομάδων: «Το τελευταίο παιχνίδι μας ήταν στις 9 Νοεμβρίου και μας λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιδράσει αρνητικά στους ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε μετά από τόσο μεγάλη αποχή».
 
Η αναμέτρηση απέναντι στην Ντιναμό θα έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα για τον Σίλντενφελντ, ο οποίος ανήκει στον ρωσικό σύλλογο αλλά τα τελευταία τρία χρόνια παραχωρείται διαρκώς με δανεισμό (μια σεζόν στον ΠΑΟΚ και δύο στον Παναθηναϊκό). Ο 29χρονος στόπερ των Πρασίνων σχολίασε ότι «είναι ιδιαίτερο για εμένα να αγωνίζομαι απέναντι στην πρώην ομάδα μου, αλλά δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Με τους πρώην συμπαίκτες μου έχω επαφές κατά καιρούς, θα τα ξαναπούμε και την ώρα του αγώνα. Είμαι χαρούμενος που θα τους δω και πάλι. Για να επιστρέψουμε στο συναίσθημα όμως. Παίζω ποδόσφαιρο για την ομάδα μου και τον εαυτό μου. Είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού. Σαφώς και το συμβόλαιό μου με τη Ντιναμό τελειώνει το καλοκαίρι, αλλά δεν θα ανανεωθεί».
 
Αναφορικά με το ματς ο «Σίφο» είπε: «Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να νικήσουμε, αλλά θα πρέπει να παίξουμε πειθαρχημένα και οργανωμένα αν θέλουμε να τα καταφέρουμε».

Σχετικά άρθρα