Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Οι μυστικές συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου
Οι μυστικές συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου  thumbnail

Οι μυστικές συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου

Έντονη κινητικότητα ανέπτυξε το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καταδεικνύοντας ότι η επιστολή-πλατφόρμα που απέστειλε προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο δεν ήταν παρά μια καλά προετοιμασμένη κίνηση στην πορεία οριστικής ρήξης με τη Χαριλάου Τρικούπη και δημιουργίας νέου κόμματος.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr ο Γ. Παπανδρέου, πριν και μετά την επιστολή του στον Ευ. Βενιζέλο, συναντήθηκε με σειρά πρώην και νυν στελεχών του ΠΑΣΟΚ, πέρα από τις συναντήσεις και τις τηλεφωνικές επαφές που είχε με σειρά στελεχών που επηρεάζει.

Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Χρήστο Αηδόνη, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τον Μάρκο Μπόλαρη, τον Χάρη Καστανίδη, τον Πάνο Μπεγλίτη, ενώ πριν από τρεις ημέρες και πριν αναχωρήσει για την Φλωρεντία είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Ρέππα.

Ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, σε άλλα από τα στελέχη άνοιξε λιγότερο τα χαρτιά του για τις επόμενες κινήσεις του και σε άλλα περισσότερο, αναλόγως με το βαθμό συμπόρευσης που έχουν μαζί του. Στην Άννα Διαμαντοπούλου π.χ. φέρεται να μην ανέπτυξε τον σχεδιασμό του, αν και η συνάντηση-σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες-εκτιμάται ότι ήταν σε καλύτερο σχετικά κλίμα από την προηγούμενη φορά. 

Μακρά ήταν η συζήτηση με τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος φέρεται να αναμένει δείγματα γραφής από τον πρώην πρωθυπουργό-μεταξύ άλλων προγραμματική δέσμευση για τις συμμαχίες της επόμενης ημέρας και αυτοκριτική για την κρίσιμη περίοδο-προκειμένου να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του.

Ο Μ. Μπόλαρης δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οδεύει προς συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Γιάννη Παναγόπουλου που φέρεται να εκτιμά ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ηγηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ούτε όμως στην παρούσα φάση να επανέλθει ο Γ. Παπανδρέου.

Η πλειοψηφία των στελεχών που τον είδε μετά την επιστολή του στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει ολοκληρωμένο σχεδιασμό ίδρυσης κόμματος πριν από τις εθνικές εκλογές. Σε καμία περίπτωση-όπως είχε αποκαλύψει το Real.gr-δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση (θα ψηφίσει και Πρόεδρο της Δημοκρατίας) θα αρχίσει όμως να διαφοροποιείται από κυβερνητικές πολιτικές και επιλογές εκτός –πιθανόν και εντός- της Βουλής.
Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X