Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Speakeasy – Το πρώτο αθηναϊκό μυστικό μπαρ είναι γεγονός!
Speakeasy - Το πρώτο αθηναϊκό μυστικό μπαρ είναι γεγονός! thumbnail

Speakeasy – Το πρώτο αθηναϊκό μυστικό μπαρ είναι γεγονός!

Το καλύτερο μέρος για jazz! Δηλαδή όχι μόνο jazz, αλλά και swing, soul, funk και μάλιστα κάθε μέρα από άλλο dj. Όλα στο πιο μυστικό μπαρ της Αθήνας, το Speakeasy, που αλλάζει το ωράριό του και πλέον ανοίγει από τις 19.00 και όχι 22.00. Δεν έχει διεύθυνση, δεν έχει τηλέφωνο, δεν έχει ταμπέλα. Βρίσκεται κάπου κοντά στο Σύνταγμα και πρέπει να το βρεις μόνος /η σου…«Είχαμε βρει τον χώρο και κάνοντας τη μελέτη για έξοδο κινδύνου και λοιπές συνθήκες ασφαλείας, συνειδητοποιήσαμε ότι το υπόγειό του ήταν στ’ αλήθεια μεγάλο. Ιδανικό, για να φτιάξουμε ένα πραγματικό speakeasy και να δικαιώσουμε το όνομα του μαγαζιού», λέει ο Αντώνης Φερράρας (τον ξέρουμε από το Σπίτι και την Abariza), ένας από τους 4 ιδιοκτήτες του νέου μαγαζιού. «Το είδαμε με τους συνεργάτες μας TeMP Architects και πιάσαμε δουλειά για να είμαστε έτοιμοι κοντά στις γιορτές. 3-4 μέρες πριν τα Χριστούγεννα ανοίξαμε».


2 (1)


Δεν μπορούμε να χαλάσουμε το κόνσεπτ και να σας αποκαλύψουμε τη διεύθυνση. Αλλά μπορούμε να περιγράψουμε την συνωμοτική αποστολή για να μπείτε. Θα βρεθείτε μπροστά σε μια πόρτα, εντός του ιστορικού τριγώνου, που δε μοιάζει με είσοδο σε ποτάδικο. Θα χτυπήσετε το κουδούνι στο δεξί σας χέρι. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, πριν προλάβετε να αναρωτηθείτε τι κάνατε λάθος, η πόρτα θα ανοίξει. Σκαλιά. Τα κατεβαίνετε. Χώρος υποδοχής με πλακάκι σκακιέρα, άλλα 2-3 σκαλάκια (προσοχή στην έξοδο οι πάνω από 1.80), αριστερά ο DJ, μπροστά η μπάρα που δεσπόζει στο χαμηλό φως με φόντο το black light ταμπλό πίσω από τους bartenders. Εκεί κυριαρχεί  η χαρακτηριστική φιγούρα του Γιάννη Μελλιανού να φτιάχνει ποτά στύβοντας λάιμ, ανακατεύοντας σέικερ, ανάβοντας καμινέτα, τοποθετώντας παγόβουνο μέσα στο Old Fashioned σου – αυτό που πίνει κι ο Don Draper. Κι όλα αυτά με τη διακριτικότητα του σίγουρου μπάρμαν, όχι με τις κινήσεις τσίρκου των όψιμων μποντιμπιλντεράδων “mixologists”.


2 (21)


Το Speakeasy δε θα λειτουργήσει ελιτίστικα, σαν μια λέσχη που έχουν το προνόμιο να μπαίνουν λίγοι. «Σε όποιον μαθαίνει για μας και φτάνει στο κατώφλι μας, φυσικά θα ανοίγουμε, αρκεί να χωράει. Γιατί ήδη έχουν παίξει και μια δυο βραδιές που γινόταν το αδιαχώρητο και δεν μπορούσαμε να βάλουμε άλλους μέσα. Σύντομα, βέβαια, θα έχουμε έτοιμες και κάποιες κάρτες εισόδου για τους καλούς μας φίλους/πελάτες για να μπαίνουν σαν στο σπίτι τους», λέει ο Σάββας Κούνουπας, ένας ακόμα εκ των ιδιοκτητών. Μουσικά, το Speakeasy δε θα μπορούσε να μην είναι jazz. DJs όπως ο Γιάννης Στεφανάκος, η Ευδοκία Πρέκα και άλλοι παίζουν σε ένταση που ταιριάζει στον όρο «ποτάδικο» κι ευνοεί την κουβέντα, καμία σχέση δηλαδή με τον απαράδεκτο αθηναϊκό κανόνα που πας για ένα χαλαρό ποτό κι επιστρέφεις βραχνιασμένος.


2 (6)


Θα είναι τα secret bars το επόμενο αθηναϊκό νυχτερινό trend; Θα δούμε κι εδώ την (λίγο ανώφελη) διαδικασία του να πρέπει να «προσπαθήσεις» για να βρεις the place to be και να νιώσεις «εκλεκτός»; Λογικά ναι. Η τάση έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο, στο Παρίσι και τις άλλες πρωτεύουσες του κόσμου. Το πρώτο αθηναϊκό μυστικό μπαρ είναι όμως, όπως θα διαπιστώσετε, περισσότερο προσανατολισμένο στους συνειδητοποιημένους πότες παρά στο πάρτι πλήθος. Από την άλλη, όταν ρωτάω τον Αντώνη «και πώς το διαδώσατε τόσο γρήγορα», μου απαντά:


«Απλά στείλαμε ένα αρχικό κάλεσμα στους φίλους μας στο facebook με την ένδειξη “μην το πείτε πουθενά”».
2 (17)2 (4)2 (20)


 popaganda

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X