Αρχική / Υγεία / Χειρουργική / Πρωτοποριακή επέμβαση εγκεφάλου με τον ασθενή σε εγρήγορση, χωρίς να κοιμάται!
Πρωτοποριακή επέμβαση εγκεφάλου με τον ασθενή σε εγρήγορση, χωρίς να κοιμάται! thumbnail

Πρωτοποριακή επέμβαση εγκεφάλου με τον ασθενή σε εγρήγορση, χωρίς να κοιμάται!

Πρωτοποριακή επέμβαση εγκεφάλου απαλλάσει τους ασθενείς από το φόβο των επιπλοκών!


Βιοψία εγκεφάλου με τον ασθενή σε εγρήγορση, χωρίς να κοιμάται!


Ο μεγάλος φόβος των ασθενών για τις ενδεχόμενες επιπλοκές των επεμβάσεων εγκεφάλου, τώρα αντιμετωπίζεται με μια πρωτοποριακή ελάχιστα επεμβατική μέθοδο βιοψίας στον εγκέφαλο, η οποία πραγματοποιείται και στη χώρα μας.


Πρόκειται για τη Βιοψία Εγκεφάλου με τον ασθενή σε εγρήγορση, δηλαδή χωρίς να κοιμάται ή αλλιώς Awake Brain Biopsy η οποία πραγματοποιείται με τη βοήθεια νευροπλοήγησης (neuronavigation) και μέχρι στιγμής έχει εφαρμοστεί σε ελάχιστα περιστατικά στη χώρα μας.


Ο Δ/ντής του Νευροχειρουργικού Τμήματος του Θεραπευτηρίου ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ M.D. HOSPITAL, Δημήτρης Ράδος και η ομάδα του εφαρμόζει την πρωτοποριακή αυτή χειρουργική τεχνική η οποία μπορεί να εφαρμοστεί:


* Σε περιστατικά ταυτοποίησης εγκεφαλικών βλαβών


* Σε περιστατικά που χρήζουν βιοψίας σε λειτουργικές περιοχές του εγκεφάλου, για την λήψη ιστοτεμαχίων προς ιστολογική εξέταση.


* Για ταυτοποίηση όγκων εγκεφάλου γενικότερα


* Για ταυτοποίηση παθήσεων του εγκεφάλου όπως απομυελυνωτικές νόσοι (Σκλήρυνση κατά Πλάκας).


* Για τον έλεγχο των εγκεφαλικών λειτουργειών.


Όπως αναφέρει ο κος Ράδος: « Όταν ο ασθενής είναι σε εγρήγορση τότε τον ελέγχουμε για πιθανές βλάβες που μπορεί να προκληθούν και η διαδικασία σταματά. Αν δηλαδή τον ρωτούμε κι εκείνος δυσκολεύεται να απαντήσει ή τραυλίζει ή δεν μπορεί να αρθρώσει η αισθάνεται δυσκολία κίνησης ή αίσθησης σε ένα από τα τε΄σσερα μέλη του τότε σταματούμε τη διαδικασία, κάτι που δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε στην επέμβαση με τον ασθενή σε νάρκωση. Σε αυτή την περίπτωση διαπιστώνουμε την ενδεχόμενη βλάβη αφού ξυπνήσει ο ασθενής».


Στο video που ακολουθεί ο ασθενής ηλικίας 68 ετών υποβλήθηκε σε βιοψία εγκεφάλου με τη βοήθεια νευροπλοήγησης καθώς βρισκόταν σε εγρήγορση.


Στον συγκεκριμένο ασθενή βρέθηκαν δύο παθολογικές εστίες στο αριστερό ημισφαίριο στην περιοχή wernicke ( Κέντρο αντίληψης λόγου). Πραγματοποιήθηκαν λήψεις εγκεφαλικού ιστού από τις παθολογικές περιοχές ενώ ο ασθενής βρισκόταν σε εγρήγορση και καλούνταν να απαντήσει στις ερωτήσεις των χειρουργών.


Η όλη διαδικασία έγινε με βοήθεια μηχανήματος νευροπλοήγησης τελευταίου τύπου τεχνολογίας, με κάμερα υψηλής ανάλυσης HD, τύπου MEDRONIC που επιτρέπει ακρίβεια παρέμβασης 0,05mm.


Η επέμβαση διήρκησε 1 ώρα και ο ασθενής καθόλη τη διάρκειά της δεν αντιλήφθηκε τίποτα και πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα.


Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται διαγνωστικά αλλά και θεραπευτικά για την εξαίρεση εξεργασιών (όγκων) του εγκεφάλου.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα:


211 6009361 – 362 – 363, 210 4940105, 6932 305 307 email: pr@neoathinaion.gr, radosdim@gmail.com


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X