Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πάμε για παράταση μνημονίου
Πάμε για παράταση μνημονίου  thumbnail

Πάμε για παράταση μνημονίου

Τη θέση της κυβέρνησης ότι η επέκταση του προγράμματος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις λίγες εβδομάδες επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. 

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, πραγματοποιήθηκε υπό το φως των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα μπορεί να παραταθεί για μικρό χρονικό διάστημα για «τεχνικούς λόγους». Όπως είπε «το ευρωπαϊκό πρόγραμμα τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου. Ο στόχος είναι η τελευταία δόση να δοθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου. Αν για τεχνικούς λόγους κάποιες διαδικασίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν θα μπορούσε να υπάρξει μια επέκταση, αλλά όχι μια νέα διάσωση».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι «το ΔΝΤ έχει πρόγραμμα ως το 2016 και θα είμαστε σε θέση να το χρησιμοποιήσουμε αν το έχουμε ανάγκη». Επεσήμανε ότι παραμένει ο στόχος της 8ης Δεκεμβρίου και ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό. «Αυτή είναι μια θεωρητική συζήτηση επί της αποδοτικότητας των μέτρων του προϋπολογισμού».

Κατά την κυβέρνηση το Παρίσι είναι ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της τελικής διαπραγμάτευσης και όσοι καλλιεργούν κλίμα πολιτικής αστάθειας λειτουργούν αρνητικά σε σχέση με την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας. 

«Όποιος νομίζει ότι είναι εύκολα τα πράγματα, κάνει λάθος», είπε ο κ. Βενιζέλος και επανέλαβε ότι «το βασικό ζήτημα είναι να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας πολίτης. Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για μισθούς και συντάξεις». Σημείωσε τέλος ότι «δεν επισπεύδεται η προεδρική εκλογή».


Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X