Αναστασίου: «Όλοι άφησαν καλές εντυπώσεις»

Ο Γιάννης Αναστασίου εκθείασε το αγωνιστικό πλάνο της Ντιναμο Μόσχας που οδήγησε σε λάθη τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

«Γνωρίζαμε από πριν το παιχνίδι τη δύναμη και τις τακτικές της αντιπάλου μας. Όμως, δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να νικήσουμε τη Ντιναμό Μόσχας ούτε εντός έδρας ούτε στη Ρωσία. Η Ντιναμό είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, πολύ σοβαρή στο παιχνίδι της και ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να κάνουμε το παιχνίδι μας. Μας ανάγκασε να κάνουμε εύκολα λάθη τα οποία και εκμεταλλεύτηκε.

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά αδικήσαμε τους εαυτούς μας και είναι κρίμα. Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη κοστίζουν. Είμαστε ακόμα σε αρχικό στάδιο. Μετά από πολλά παιχνίδια κάνουμε τα ίδια λάθη, βάζουμε δύσκολα στον εαυτό μας. Μερικές φορές είναι καλό να παίζεις ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να σκεφτείς το σημείο και την έκβαση του αγώνα πριν πάρεις ρίσκο. Δεν ήταν τεχνικά ή τακτικά τα λάθη, αλλά λάθη απόφασης. Πήραμε δύο αποφάσεις που δεν βοήθησαν την ομάδα. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι». 

Για τα λάθη: «Δεν θα έλεγα ότι είναι έλλειψη χημείας. Οι έμπειροι παίκτες παίρνουν μία απόφαση. Μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο. Πάντα υπάρχει και το ρίσκο. Το σημαντικό είναι να γνωρίζεις πότε παίρνεις το ρίσκο και τη δυνατότητα. Είναι καθαρά δικό μας θέμα και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε για να είμαστε καλύτεροι. Δείξαμε φέτος στην Ευρώπη ότι δεν ήμασταν έτοιμοι για να πάρουμε βαθμούς και πληρώσαμε ατομικά λάθη». 

Για το καλό πρώτο ημίχρονο: «Όλα τα παιδιά άφησαν καλές εντυπώσεις. Πέτριτς, Λαγός, Δώνης δούλεψαν πολύ όπως και οι υπόλοιποι. Τελείωσε αυτό το παιχνίδι, τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στον αγώνα με την Βέροια στη Λεωφόρο».

Σχετικά άρθρα