Ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης κρατά όρθια την Ελλάδα

Το αναφέραμε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, όταν το σχετικό άρθρο αναρτήθηκε στο pamesports.gr. Είχαμε αναφέρει πως ο ΠΑΟΚ είναι άξιος πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ευρώπη και οι παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη το απέδειξαν στην πράξη. Η νίκη με σκορ 2-0 επί της Ντιναμό Μινσκ στο παγωμένο Μπορίσοφ διατηρεί τον ΠΑΟΚ στο κόλπο της πρόκρισης στην φάση των «32» του Γιουρόπα Λίγκ καθώς μετά και την ήττα της Γκινγκάμπ από την Φιορεντίνα, αυτό που απομένει είναι μια νίκη του ΠΑΟΚ επί των Γάλλων με οποιοδήποτε σκορ στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί, από τον ίδιο εξαρτάται η πρόκριση στην επόμενη φάση και εδώ που τα λέμε μπορεί να τα καταφέρει. Δεν είναι όμως μόνο η προσπάθεια του Δικέφαλου του Βορρά για την πρόκριση. Είναι και το γεγονός πως προσφέρει πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα σε μία κρίσιμη περίοδο. Ειδικά μετά τις ήττες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, η νίκη του ΠΑΟΚ δίνει πόντους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα παραμένει στην 13η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA

 
Θέλετε κι άλλα στοιχεία ; Ο ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ενός δύσκολου αγώνα που έγινε σε αντίξοες συνθήκες εξαιτίας της παγωνιάς που επικρατούσε στο Μπορίσοφ. Προερχόταν οι παίκτες του από αγωνιστική απραξία, τριών εβδομάδων κι όμως κατάφεραν και ανταποκρίθηκαν. Δεν ήταν καθόλου καλός ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο με την Ντιναμό. Είχε μια απίστευτη διπλή ευκαιρία με τους Κλάους και Περέιρα, κάθισε μετά το 20ο λεπτό, άντεξε στην πίεση των Λευκορώσων και επανήλθε δριμύτερος στην επανάληψη. Κομβική η είσοδος του Γκολάσα που έδωσε ενέργεια στην μεσαία γραμμή, καταπληκτικός ο Γλύκος που κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ με καθοριστικές επεμβάσεις σε κρίσιμα χρονικά σημεία του αγώνα. Σούπερ ο Φακούντο Περέιρα που έκανε ότι ήθελε την αντίπαλη άμυνα, ιδανικός εκτελεστής ο Αθανασιάδης.

Ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης επανήλθε, κρατά την τύχη στα χέρια του, είναι ισόβαθμος με την Γκινγκάμπ και με μια νίκη στις 11 Δεκεμβρίου στην Τούμπα προκρίνεται στην επόμενη φάση. Έπαιξε και για την πάρτη του ο ΠΑΟΚ στο Μπορίσοφ της Λευκορωσίας, αλλά και για την Ελλάδα. 

Σχετικά άρθρα