«Διπλό» πρόκρισης με Κλάους

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του στη Λευκορωσία, επιβλήθηκε 2-0 της Ντιναμό Μινσκ με δύο τέρματα του Αθανασιάδη και πλέον θέλει νίκη στο τελευταίο ματς για να προκριθεί.

Α’ Ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και φρόντισε από τα πρώτα λεπτά να δείξει τις διαθέσεις του στους γηπεδούχους. Με την πάροδο του χρόνου όμως οι Λευκορώσοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να πατούν όλο και περισσότερο την ελληνική περιοχή.

Ο δικέφαλος έδειξε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους πως μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ελέγξει τον ρυθμό στο ματς, έχοντας να φοβηθεί μόνο τον κακό του εαυτό.

Β’ Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πάνω κάτω την ίδια εικόνα. Ο Περέιρα αναλάμβανε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων και ο Αθανασιάδης προσπαθούσε να βρει χώρους για να απειλήσει. Παρά το κρύο, ο Γλύκος έδειξε να είναι ζεστός όποτε παρέστη ανάγκη διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τους Περέιρα και Κλάους να αποτελούν τους πρωταγωνιστές και τους πρωτεργάτες για τον ΠΑΟΚ. Στο 82′ ο Περέιρα κατάφερε να «τρυπήσει» από δεξιά την άμυνα της Ντιναμό και με παράλληλη μπαλια να βρει τον αμαρκάριστο Αθανασιάδη, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Σχεδόν όμοια και η φάση του 89ου λεπτού όταν ο Περέιρα έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Κάτσε δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και ο Αθανασιάδης που ακολουθούσε με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0.

Παίκτης από «χρυσάφι»

Ο Κλάους Αθανασιάδης βρήκε δύο φορές δίχτυα και ήταν ουσιαστικά ο παίκτης που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Έλληνας φορ με τα δύο γκολ που σημείωσε, έφτασε τα πέντε στη διοργάνωση.

Η «σφυρίχτρα»

Ο Αυστριακός διαιτητής Σοργκενχόφερ δεν είχε δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί και ως εκ τούτου δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο ματς.

Έτσι κρίθηκε

Το παιχνίδι κρίθηκε στην υπομονή που έδειξαν οι παίκτες της ελληνικής ομάδας αλλά και στην επιμονή τους για την επίτευξη ενός τέρματος που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ. Εν τέλει αυτό ήρθε στο 82′ και στο 89′ ακόμη ένα γκολ ήρθε να «σφραγίσει» τη νίκη.

Οι συνθέσεις:

Ντιναμό Μινσκ (Βλάντιμιρ Ζούραβελ): Ιγκνάτοβιτς, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Βερετίλο, Κοντσεβόι, Νίκολιτς, Σίμοβιτς, Ουντότζι (74′ Γιαρότσκι), Στάσεβιτς, Αντάμοβιτς, Τζα Τζε-Τζε (81′ Ντιομάντε)

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς (28′ λ.τ. Τζαβέλλας), Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (46′ Γκολάσα), Αθανασιάδης (89′ Παπαδόπουλος)

Σχετικά άρθρα