Μπίλιτς: «Τους βγάζω το καπέλο»

Ο Σλάβεν Μπίλιτς δεν θα μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένος από την πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση, ωστόσο έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εικόνα του Αστέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της φάσης των ομίλων. 

“Προκριθήκαμε και αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς. Δεν θέλαμε να το αφήσουμε για το τελευταίο παιχνίδι, γιατί θα ήταν ριψοκίνδυνο. Ήταν ένα δύσκολο ματς, ήταν μια ομάδα που μας πίεσε, ειδικότερα στα τελευταία 10-15 λεπτά. Ωστόσο, η αποστολή μας βγήκε εις πέρας. Περιμέναμε και τρίτο γκολ, αλλά δεν ήρθε. Αντίθετα, ήρθε η ισοφάριση για τον Αστέρα από ένα τυχερό γκολ“.

Για τον Χάτσιτσον: “Δεν τον έχω ξαναδεί να είναι τόσο εκνευρισμένος. Ξέρω πως είναι ευγενικός, αλλά μπορώ να καταλάβω την αντίδρασή του.

Για το τι άρεσε και τι όχι από την ομάδα του: “Σας είπα, κάναμε το καλύτερο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο, το πρωτάθλημα είναι το σημαντικότερο για εμάς. Αυτό είναι ότι για όλες τις ομάδες τα πάντα. Θέλουμε να τα πάμε καλά στην Ευρώπη, αλλά είναι επικίνδυνη εποχή για εμάς. Τα πάμε καλά, αλλά έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια και συνεχόμενα, πράγμα που κάνει δύσκολα τα πράγματα. Για εμάς ήταν καλό ψυχολογικά που περάσαμε, μας δίνει αυτοπεποίθηση και στο παιχνίδι με την Τότεναμ θα είμαστε πιο χαλαροί, γιατί δεν θα είναι ματς “ζωής ή θανάτου”. Σίγουρα θέλαμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα, αλλά προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ψηλά παιδιά, εμείς δεν έχουμε τόσο ψηλούς παίκτες. Εμείς συνεχίζουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και αυτό θα κάνουμε και στο μέλλον”.

Για τον Αστέρα: “Έκανε καλά παιχνίδια μέχρι να φτάσει εδώ. Με την Μάιντς, με την Μακάμπι, ήταν δύσκολο να περάσει, αλλά τα κατάφερε. Κόντρα στην Παρτιζάν την διέλυσε, η Τότεναμ ήταν τυχερή που νίκησε εδώ, οπότε έχω μόνο καλά λόγια να πω για τον προπονητή και την ομάδα. Είναι καλή ομάδα, ειδικά στο σπίτι της είναι εξαιρετική. Στην Πόλη ήταν τυχερή, αλλά πρέπει να πω συγχαρητήρια στον προπονητή. Οι παίκτες και η ομάδα έχουν χαρακτήρα, ενέργεια, δεν “κρύβεται”, δεν λύγισε από το 2-0, προσπάθησε να επιστρέψει γιατί έχει πολύ καλή ποιότητα. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από αυτούς και θα είναι στην Ευρώπη ξανά. Τους βγάζω το καπέλο”. 

Σχετικά άρθρα