Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αλλαγές – βόμβα για το ΦΠΑ ζητά η τρόικα
Αλλαγές - βόμβα για το ΦΠΑ ζητά η τρόικα  thumbnail

Αλλαγές – βόμβα για το ΦΠΑ ζητά η τρόικα

Στο Παρίσι η τρόικα επέμεινε για πρόσθετες αλλαγές στον ΦΠΑ και συγκεκριμένα για την κατάργηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5%, αλλά και του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στα νησιά.Ο υπερμειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 6,5% σήμερα εφαρμόζεται στα φάρμακα και στα εμβόλια, στη διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους, στα βιβλία, στις εφημερίδες και τις περιοδικές εκδόσεις, αλλά και στα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων. Αν η κυβέρνηση τον καταργούσε η αλλαγή αυτή θα αύξανε αυτομάτως τα έσοδα από τον ΦΠΑ κατά 526 εκατ. ευρώ.

Ομοίως κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο (5%, 9% και 16%) θα οδηγούσε σε πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 347 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση πάντως δεν υιοθετεί τις προτάσεις αυτές και επικαλείται τα στοιχεία από την είσπραξη του ΦΠΑ λοιπών προϊόντων.


ΠΗΓΗ sknews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X