Αρχική / More / Αθλητικά / «Ρελάνς» στην ΕΠΟ με τεχνάσματα
«Ρελάνς» στην ΕΠΟ με τεχνάσματα thumbnail

"Ρελάνς" στην ΕΠΟ με τεχνάσματα

Ο υφυπουργός αθλητισμού με επιστολή του στην ΕΠΟ επανέρχεται στο θέμα χρεών προς ταμείο του δημοσίου και απειλεί ότι θα χαθεί η επιχορήγηση προς τα σωματεία. Η ΕΠΟ στην προηγούμενη επιστολή της είχε ξεκαθαρίσει ότι το χρέος έχει ρυθμιστεί. Προφανώς ο υφυπουργός προσπαθεί να κάνει ρελανς στην Ομοσπονδία, μετά τις εντονότατες αντιδράσεις για τον αθλητικό νόμο που ξεκάθαρα παραβιάζει το αυτοδιοίκητο.

Το χρονικό σημείο κάτι τέτοιο καταμαρτυρά. Αναμένεται η απάντηση της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση από την ΓΓΑ:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός απέστειλε την εξής επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σαρρή:

«Με την από 10/11/2014 επιστολή μου σας καλούσα να προβείτε σε άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κωλυσιεργίας της Ομοσπονδίας να προβεί στην αναγκαία για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, ρύθμιση των οφειλών της ΕΠΟ σε ταμεία ασφάλισης αστυνομικών οι οποίες υπερέβαιναν τις 800.000 ευρώ, γεγονός που καθυστέρησε σημαντικά τη διαδικασία εκταμίευσης και διάθεσης των χρημάτων της κρατικής επιχορήγησης στα Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ.

Κατόπιν αυτού, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις σας ότι η Ομοσπονδία είναι πλέον σε θέση να εκταμιεύσει το ποσό της επιχορήγησης προς τα Σωματεία, με έγγραφο της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώθηκα πως το εν λόγω χρηματικό ένταλμα πληρωμής ύψους 1.434.100 ευρώ δεν δύναται να θεωρηθεί, λόγω υφιστάμενης υποχρέωσης παρακράτησης 30% του συνολικού ποσού από την ΙΒ’ ΔΟΥ για την εξυπηρέτηση χρεών της Ομοσπονδίας προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα η επιχορήγηση, αν εκταμιευόταν, να μην μπορεί να διατεθεί εις ολόκληρον για τον σκοπό για τον οποίο έχει εγκριθεί, ήτοι την στήριξη των Σωματείων.

Πλέον, με αποκλειστική υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας, ο κίνδυνος να χαθεί το επιχορηγούμενο ποσό είναι παραπάνω από ορατός.

Σας καλώ προς τούτο άμεσα να με ενημερώσετε για τους ακριβείς λόγους του νέου κωλύματος, καθώς και για τις ενέργειες τις οποίες θα αναλάβετε για την τάχιστη επίλυσή του».

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X