Παγιδευμένη στη ζούγκλα

289 ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ-ΒΙΤΟΡΙΑ ΜΠΑΪΑ

Το ματς δεν θα γίνει στη φυσικά έδρα της Φλαμένγκο, αλλά στη «ζούγκλα» του Μανάους και συγκεκριμένα στο «Αρένα Αμαζόνια».

Θεωρητικά η Φλαμένγκο είναι η ομάδα που δεν ενδιαφέρεται για το τελικό αποτέλεσμα και η Μπαΐα εκείνη που καίγεται για να πάρει τη νίκη. Καλό θα ήταν οι φιλοξενούμενοι να βγάλουν από το μυαλό τους τα οποιαδήποτε σενάρια και να συγκεντρωθούν στο να κερδίσουν, διότι υπάρχει έντονη φημολογία πως η Φλαμένγκο δεν θα είναι χαλαρή στην αναμέτρηση. Μάλιστα υπάρχουν και σενάρια συνομωσίας που κάνουν λόγο για τυχόν «συνεργασία» της άμεσα ενδιαφερόμενης Παλμέιρας με τη Φλαμένγκο, έτσι ώστε οι γηπεδούχοι να τα δώσουν όλα για να πάρουν το αποτέλεσμα.

Το γεγονός πως η ομάδα του Ρίο θα δώσει το ματς μακριά από τη φυσική της έδρα, της δίνει μεγαλύτερο κίνητρο, καθώς στο «Αμαζόνια» θα βρίσκονται επί το πλείστον περισσότεροι δικοί της οπαδοί, από αυτούς της Μπαΐα. Στα αγωνιστικά θέματα, η Φλαμένγκο δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοσή της και είναι μια του ύψους και μια του βάθους, με αποκορύφωμα το «κάζο» εντός έδρας με την ισοπαλία απέναντι στην Κρισιούμα. Από την άλλη πλευρά, η Βιτόρια Μπαΐα πέταξε στα. σκουπίδια τη νίκη της απέναντι στη Σαπεκοένσε.

Η ισοπαλία με την Κοριτίμπα αλλά και η ήττα με τη Φιγκεϊρένσε έφεραν ξανά πίσω τη φιλοξενούμενη Μπαΐα. Η απόφαση των μπουκ είναι να χαμηλώσουν το «διπλό» και είναι λογικό να υπάρχει μια τέτοια εξέλιξη. Ωστόσο δεν πρέπει να παρασυρθούμε μόνο από το κίνητρο των δύο ομάδων, αλλά και να σκεφτούμε και κάποιους άλλους παράγοντες. Όπως το ότι οι γηπεδούχοι σε 18 παιχνίδια στη λίγκα έχουν μόνο 4 ήττες εντός έδρας με 25 γκολ ενεργητικό και 15 γκολ παθητικό. Αντίθετα, η Βιτόρια έχει συνηθίσει να φεύγει με σκυμμένο τα κεφάλι μετά τα εκτός έδρας παιχνίδια της.

Σε 18 αγώνες κέρδισε μόνο  4 φορές. Γιατί λοιπόν να ποντάρουμε σε μια ομάδα, η οποία σε όλη τη σεζόν δεν έκανε την υπέρβαση και περίμενε τελευταία στιγμή για να συνέλθει; Βλέπουμε πολύ μεγαλύτερη αξία στη Φλαμένγκο, η οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί το άγχος το οποίο θα κυριεύει τη Βιτόρια Μπαΐα. Πάμε με τον «παχυλό» άσο.

Εκτίμηση: 1

Σχετικά άρθρα