Συνταγή για απίθανο μπακλαβά τιραμισού!

<p>Υλικά</p>
<ul>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 πακέρο φύλλο κρούστας</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1/2 πακέτο βούτυρο λιωμένο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">2 ποτήρια ζάχαρη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 ποτήρι νερό</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">2-3 σταγόνες από λεμόνι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">4 αυγά εκ των οποίων τα 3 χτυπημένα σε μαρέγκα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">250 γρ. ζάχαρη άχνη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">2 πακέτα μασκαρπόνε</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">300 γρ. φυτική σαντιγί</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 σφηνάκι κονιάκ</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα</span></li>
</ul>
<div class="recipe-body">
<div class="info-title">Εκτέλεση</div>
<div>
<p>Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 36Χ25cm, βουτυρώνουμε τον πάτο και σουρώνουμε τα φύλλα κρούστας. Από πάνω τα ραντίζουμε με το βούτυρο και τα τοποθετούμε στο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και με τα χέρια μας τα σπάμε σε μικρά κομματάκια.</p>
<p>Για το σιρόπι:</p>
<p>Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για 25΄ μέχρι να δέσει. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες από το λεμόνι. Όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε στο ταψί.</p>
<p>Για την κρέμα:</p>
<p>Σε μια λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το μασκαρπόνε. Ρίχνουμε την σαντιγί και το κονιάκ. Σταματάμε το χτύπημα, παίρνουμε τη μαρέγκα, τη ρίχνουμε στο μείγμα και την ανακατεύουμε με τα χέρια. Την τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν τα φύλλα ρίχνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της με κακάο. Πρέπει να μείνει μια μέρα στο ψυγείο.</p>
<p>Καλή επιτυχία!</p>
<p> </p>
<p>Συνταγή: Άννα Σιγάλα, <a href="http://www.politissa.gr/" target="_blank">Ζαχαροπλαστείο Πολίτισσα</a></p>
</div>
</div>
<p><span>- See more at: http://www.mamapeinao.gr/mpaklabas-tiramisou#sthash.G6i7sL0d.dpuf</span></p>

Σχετικά άρθρα