Εύκολο απόγευμα στην Ηλιούπολη

Ο Ολυμπιακός είχε ένα εύκολο απόγευμα στην Ηλιούπολη απέναντι στην τοπική ομάδα κερδίζοντας με 0-3 και χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά σε κανένα από αυτά. Παρά την κούραση και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ερυθρόλευκες λόγω του αγώνα τους μεσοβδόμαδα για το CEV Cup αλλά και την παράταση της διαμονής τους στο Βέλγιο για μια επιπλέον ημέρα λόγο της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένες με σκοπό να τελειώσουν τον αγώνα με τις νεοφώτιστες στην Α1 όσο το δυνατό γρηγορότερα. Χαρακτηριστικό του αγώνα οι πολλοί άσσοι της ομάδας του Ολυμπιακού, η οποία πέτυχε την 6η νίκη της στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην δεύτερη θέση μαζί με την ΑΕΚ και τον Πανναξιακό τον οποίο αντιμετωπίζει στο αφέντη την επόμενη εβδομάδα.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά πιέζοντας στο σέρβις με σκοπό να χαλάσει την υποδοχή της Ηλιούπολης, κάτι το οποίο πέτυχε. Οι ερυθρόλευκες έφτασαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, προηγούμενες με 4-8. Η διαφορά των τεσσάρων πόντων παρέμεινε και μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ στο 12-16. Στην συνέχεια οι γηπεδούχες πίεσαν και εκμεταλλευόμενες τα λάθη των αθλητριών του Ολυμπιακού πλησίασαν στο 17-18. Από εκεί και πέρα όμως οι φιλοξενούμενες με λύσεις από τις ξένες τους κατάφεραν να τελειώσουν το σετ με σκορ 19-25.

Στο δεύτερο σετ οι αθλήτριες του Γιάννη Νικολάκη μπήκαν στο γήπεδο πιέζοντας και πάλι από το σέρβις, αλλά η Ηλιούπολη έβρισκε λύσεις από την Γιοβάνη και από την πρώην ερυθρόλευκη κεντρική, Μαρκοπούλου. Ο Ολυμπιακός έφτασε πρώτος στο τεχνικό τάιμ αουτ μετά από πρώτο χρόνο της Λαμπρουση με το σκορ στο 6-8. Οι ερυθρόλευκες εκμεταλλευόμενες τα πολλά λάθη των αντιπάλων τους πήραν κεφάλι στο σκορ με 9-18. Η Ηλιούπολη αντέδρασε με λύσεις από Γιοβάνη, Μαρκοπούλου αλλά και δυο συνεχόμενους άσσους από την Καπέλλου κάνοντας το σκορ 15-18. Κάπου εκεί όμως οι αθλήτριες του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στην υποδοχή και με την Bramborova να πυροβολεί από το σέρβις κερδίζοντας 3 συνεχόμενους άσσους κέρδισαν και το δεύτερο σετ με 16-25.

Στο τρίτο σετ φάνηκε ότι θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε με 1-8, αλλά η Ηλιούπολη με πρωταγωνίστρια την Μαρκοπούλου κατάφερε να επανέλθει μειώνοντας 7-8. Οι ερυθρόλευκες πίεσαν πολύ από το σέρβις και εκμεταλλευόμενες τα λάθη της Γιοβάνη και της Μπόκα στην επίθεση προηγήθηκαν με 8-16. Η Ηλιούπολη μη μπορώντας να αντιδράσει στο εξαιρετικό σέρβις των ερυθρόλευκων αλλά και την υπεροχή τους στο φιλέ με την Λαμπρούση να τα πηγαίνει πολύ καλά τελικά έχασε και το τρίτο σετ με 14-25.

Τα σετ: 19-25 (23’), 16-25 (22’), 14-25 (21’)

Ολυμπιακός (Γιάννης Νικολάκης): Bramborova 13 (7 άσσοι, 67% υποδοχή, 42% επίθεση, 1 μπλοκ), Vesovic 9 (50% υποδοχή με 45% άριστες, 57% επίθεση, 1 μπλοκ), Γιώτα 9 (1 άσσος, 78% επίθεση, 1 μπλοκ), Λαμπρούση 8 (1 άσσος, 55% επίθεση, 1 μπλοκ), Boscacci 7 (2 άσσοι), Χριστοδούλου 4 (1 άσσος, 1μπλοκ) Κονόμη (Λ) (71% υποδοχή με 43% άριστες), Κωνσταντινίδου, Βλαχάκη, Κοκκινάκη, Τέζα.

Ηλιούπολη (Δήμητρα Λυκογιάννη): Μαρκοπούλου 10 (62% επίθεση, 2 μπλοκ), Γιοβάνη 9 (1 άσσος, 38% επίθεση), Μπόκα 5 (35% υποδοχή, 38% επίθεση), Καπέλλου 4 (3 άσσοι, 1 μπλοκ), Πατεράκη 4 (1 μπλοκ), Μπανίκα 2, Alexis 1, Edwards 1, Αργυροπούλου (Λ) (39% υποδοχή με 32% άριστες), Γεωργίου, Σταυροπούλου, Γκιαούρη (Λ).

Γιάννης Νικολάκης: 
“Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα γιατί μετά από τον δύσκολο αγώνα και την μεγάλη πρόκριση που πετύχαμε την Τετάρτη στο Βέλγιο, οι αθλήτριες μου βρήκαν τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα να αντεπεξέλθουν στον σημερινό αγώνα. 
Είμαι ικανοποιημένος από την δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις, ας μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα, έχουμε χάσει σημαντικές αθλήτριες από τραυματισμούς τις οποίες έπρεπε να αντικαταστήσουμε, από εκεί και πέρα χρειάζεται υπομονή και πολύ δουλειά και πιστεύω ότι ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ του Ολυμπιακού”  

Σχετικά άρθρα