Νέο βίντεο σοκ από τα επεισόδια στη Μαδρίτη

Ακόμα ένα βίντεο από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από το ματς της Ατλέτικο με τη Λα Κορούνια αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Σε αυτό φαίνεται ένας άνδρας που πέφτει στο ποτάμι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων των οπαδών. Ήταν ο άτυχος Φρανθίσκο Χοσέ Ρομέρο Ταμποάδα, 43 ετών, που άφησε πίσω του τη γυναίκα του και τα δύο του παιδάκια. 

Εικόνες που σοκάρουν, αφού έχουμε πολλά χρόνια να δούμε στην Ισπανία τέτοιας έντασης επεισόδια. Οι λόγοι που οδήγησαν στο… ραντεβού θανάτου είναι κυρίως πολιτικοί καθώς είναι γνωστές οι διαφορές στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου οι πεποιθήσεις των φίλων της Ατλέτικο (άκρα δεξιοί) και εκείνων της Ντέπορ (άκρα αριστεροί). 

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι 150 φίλοι της Λα Κορούνια φώναζαν “δολοφόνοι” μέχρι που τελικά ακολούθησε το χειροκρότημα από όλους. Υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες για την απόφαση της αστυνομίας να μη χαρακτηρίσει τον αγώνα υψηλού κινδύνου και να έχει προμηθεύσει μόλις με 200 αστυνομικούς για τη φύλαξη, από τους 1500 που ίσως να χρειαζόταν. Εκτός από 24 άτομα που συνελήφθησαν η αστυνομία αναζητά ακόμα 100 που εμπλέκονται με τα επεισόδια. 

Σχετικά άρθρα