Αρχική / Υγεία / Γαστρεντερολογία / Μάθετε τι προκαλεί καούρες & αντιμετωπίστε τις άμεσα!
Μάθετε τι προκαλεί καούρες & αντιμετωπίστε τις άμεσα!  thumbnail

Μάθετε τι προκαλεί καούρες & αντιμετωπίστε τις άμεσα!

 


 


Οι καούρες αποτελούν ένα από τα πιο συχνά πεπτικά προβλήματα, καθώς το 49% των ενηλίκων στην Ελλάδα έχει εμφανίσει έστω μια φορά στη ζωή του τα σχετικά συμπτώματα, όπως επώδυνο αίσθημα καύσου πίσω από το στέρνο, αίσθημα καύσου στο λαιμό, πόνο στο στήθος με το σκύψιμο ή το ξάπλωμα, καθώς και βήχα, πονόλαιμο ή βραχνάδα. Τα συμπτώματα αυτά προκαλούν δυσφορία κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και κατά τη διάρκεια του ύπνου.


Ο τρόπος ζωής επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πεπτικό μας σύστημα:
  • Τοκάπνισμα αποτελεί μείζονα πυροδοτικό παράγοντα για τις καούρες, καθώς η νικοτίνη αυξάνει την παραγωγή γαστρικών οξέων και ο καπνός ερεθίζει την εσωτερική στοιβάδα του οισοφάγου. Το κάπνισμα μειώνει, επίσης, την παραγωγή σιέλου. Το σάλιο «ξανασπρώχνει» τα γαστρικά οξέα από τον οισοφάγο προς το στομάχι και περιέχει διττανθρακικά, που προκαλούν ήπια εξουδετέρωσή των γαστρικών οξέων.
  • Τοστρες και η έλλειψη ύπνου αυξάνουν την παραγωγή οξέων και να προκαλέσουν καούρες.
  • Τουπερβολικό βάρος αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα κινδύνου για τις καούρες. Το λίπος της κοιλιακής κοιλότητας πιέζει το στομάχι και αναγκάζει τα γαστρικά οξέα να παλινδρομήσουν μέσω του ΚΟΣ. Τα υπερβολικά στενά ρούχα μπορεί να έχουν παρόμοια επίδραση, γιατί περιορίζουν το στομάχι και ωθούν τα οξέα προς τα πάνω.
Επιπλέον, κάποιες τροφές μπορεί να προκαλούν καούρες, μιας και τα συμπτώματα ανά τροφή ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Ενδεικτικά, οι τροφές που μπορεί να προκαλούν καούρες είναι οι εξής:
  • Τα εσπεριδοειδή και οι ντομάτες είναι ιδιαίτερα όξινα και μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα αν καταναλώνονται με άδειο στομάχι.
  • Τα ανθρακούχα ποτά διογκώνουν το στομάχι και η διόγκωση μπορεί να προκαλέσει αυξημένη πίεση επί του Kατώτερου Oισοφαγικού Σφιγκτήρα (ΚΟΣ).
  • Το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Η σοκολάτα, η καφεΐνη και το αλκοόλ επηρεάζουν τη λειτουργία του ΚΟΣ.
Για την άμεση αντιμετώπιση των συμπτωμάτων από τις καούρες, δοκιμάστε το Reduflux™ της φαρμακευτικής εταιρείας Omega Pharma. Το Reduflux™ περιέχει το φυσικό ενεργό συστατικό Phycodol™, το  οποίο αλληλεπιδρά με τα γαστρικά υγρά του στομάχου, σχηματίζοντας έναν ανώτερο προστατευτικό φραγμό, ο οποίος καταστέλλει άμεσα την παλινδρόμηση των οξέων και παράλληλα σταματά τον πόνο και την δυσφορία.


Η δράση του διαρκεί έως και 4 ώρες, είναι κατάλληλο για ενήλικες, παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών, εγκύους, αλλά και κατά την περίοδο της γαλουχίας.


Διατίθεται σε όλα τα φαρμακεία σε μασώμενα δισκία και σε υγρούς πόσιμους φακελίσκους.


Ακόμα, στο site myeupepsia.gr, το οποίο υποστηρίζεται από την εξειδικευμένη σειρά προϊόντων Benegast, έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για το πεπτικό σύστημα, μέσα από απλές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε εύκολα στην καθημερινότητα σας.


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X