Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / 4 τρόποι που ο άνδρας επηρεάζει το βάρος και την υγεία σου!
4 τρόποι που ο άνδρας επηρεάζει το βάρος και την υγεία σου! thumbnail

4 τρόποι που ο άνδρας επηρεάζει το βάρος και την υγεία σου!

Μπορεί η σχέση σας…


 

…να επηρεάσει την υγεία σας;

Μπορεί η κατάσταση της σχέσης σας να παίξει ρόλο στη συνολική σας ευημερία; Η έρευνα δείχνει ότι οι δυνατές σχέσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις ασθένειες, να υιοθετήσετε υγιείς συνήθειες, ακόμα και να ζήσετε περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, οι προβληματικές σχέσεις, τείνουν να προκαλούν άγχος και να αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την υγεία σας, είτε πρόκειται για τις συμπεριφορές του ενός προς τον άλλον ή τις συνήθειες που παίρνετε ο ένας από τον άλλο. Μάθετε πώς ο σύντροφος ή σύζυγος σας, μπορεί να επηρεάσει τα πάντα, από τον ύπνο μέχρι το βάρος σας.

Η αύξηση του βάρους. Υπάρχει η κοινή πεποίθηση, ότι τα ζευγάρια "αφήνουν τον εαυτό τους" μετά την δέσμευση κι ίσως από κάπου προκύπτει αυτό. Σύμφωνα με μελέτη του 2012, οι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν βάρος όταν παντρεύονται και να χάνουν βάρος, όταν χωρίζουν. Φυσικά έχουμε δει και το αντίθετο να συμβαίνει αρκετά συχνά, καθώς ένα ευτυχισμένο ζευγάρι μπορεί να παρακινήσει ο ένας τον άλλον για να παραμείνουν υγιείς -να πάνε στο γυμναστήριο μαζί, να θέσουν στόχους και να προσέχουν ο ένας τον άλλον. Όταν τα ζευγάρια προσθέτουν κιλά, μπορεί να είναι ένα δείγμα όχι παραίτησης, αλλά σύγκρουσης & δυσαρέσκειας στη σχέση που κάποιες φορές οδηγεί σε παθητική-επιθετική διατροφική συμπεριφορά και προβλήματα ύπνου, τα οποία προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους.

Τα προβλήματα ύπνου. Όταν κοιμάστε δίπλα σε κάποιον που αγαπάτε και εμπιστεύεστε μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πλήρως και να κοιμηθείτε “σαν πουλάκι”. Μια μεγάλη εξαίρεση στον κανόνα αυτό βέβαια, είναι η περίπτωση που ο σύντροφός σας, σας ξενυχτά με το ροχαλητό ή το στριφογύρισμά του. Σε μια δημοσκόπηση του 2005, οι άνθρωποι που ο σύντροφός τους “πάλευε” με την αϋπνία, ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν ημερήσια κόπωση και ακανόνιστο ύπνο. Οι σχέσεις μπορούν φυσικά να επηρεάσουν τον ύπνο και με πιο έμμεσους τρόπους: η έρευνα δείχνει ότι η ανασφάλεια ή οι συγκρούσεις σε μια σχέση, συνδέονται με λιγότερο ύπνο και τα προβλήματα ύπνου μπορούν να επιδεινώσουν τα προβλήματα σχέσης, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο.

Η κατανάλωση αλκοόλ. Οι ερωτικοί σύντροφοι φαίνεται ότι έχουν αισθητό αντίκτυπο, στο πόσο αλκοόλ καταναλώνετε και πόσο συχνά. Μία μελέτη, η οποία παρακολούθησε 600 ζευγάρια κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων χρόνων του γάμου τους, διαπίστωσε ότι οι συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ των ανθρώπων έτειναν να αντικατοπτρίζουν εκείνες του συζύγου τους. Αν ο σύντροφός τους έπινε πολύ, το πιο πιθανό ήταν ότι έκαναν το ίδιο κι αυτοί. Επίσης κι εδώ, η σύγκρουση στη σχέση και η έλλειψη οικειότητας μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους στο να πίνουν. Η έρευνα δείχνει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πίνουν περισσότερο ως απάντηση στα προβλήματα της σχέσης ή του γάμου τους- ενώ και πάλι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, με τη σειρά της, μπορεί να “πυροδοτήσει” τα όποια προβλήματα.

Πολύτιμες συμβουλές από το www.manamia.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X