Ξεκινά η περιπέτεια του Παπαθανασίου

Ενας πολύ μεγάλος διεθνής αγώνας ξεκινάει αύριο στος Μπαχάμες και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Πρόκειται για τον τελικό του STAR SAILOR LEAQUE, στον οποίο  θα αγωνιστεί ο Αιμίλιος Παπαθανασίου με πλήρωμα τον Αντώνη Τσότρα.

 

Αυτή η διοργάνωση είναι σαν τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου της ISAF στο  Αμπου Ντάμπι , με την διαφορά ότι το χρηματικό έπαθλο των 200.000 δολαρίων θα  μοιραστεί σε όλους τους συμμετέχοντες και ανάλογα , βέβαια, με την θέση που θα τερματίσουν. Στους αγώνες του Αμπου Ντάμπι το έπαθλο αφορούσε και τις 10 ολυμπιακές κατηγορίες , ενώ στον τελικό του STAR SAILOR LEAQUE  το ίδιο ποσό θα δοθεί μόνο για τους αθλητές  της κατηγορίας STAR. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την σπουδαιότητα του αγώνα , ο οποίος θα μεταδοθεί ζωντανά από ξένα δίκτυα και θεωρείται το 8ο πιο σημαντικό ιστιοπλοϊκό event  της χρονιάς .

 

Οι διοργανωτές διαφημίζουν τον αγώνα εδώ και πολύ καιρό , ενώ αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός έστειλε στην Αθήνα εξειδικευμένο συνεργείο για την παρουσίαση του Παπαθανασίου με φόντο την Ακρόπολη. 

Στον τελικό του STAR SAILOR LEAQUE θα τρέξουν ορισμένοι από τους κορυφαίους ιστιοπλόους στον κόσμο με μετάλλια σε ολυμπιακούς αγώνες , παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα . Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον Βραζιλιάνο Σάιντ , τους Γερμανούς Στάνιεκ και Πόλγκαρ, τους Αμερικάνους Ντίαζ και Ζάμπο , τον Νορβηγό Μέλεμπι , τον Πολωνό Κουσνιέρεβιτς , τον Γάλλο Ρόχαρτ και τον Ιταλό Νέγκρι .

 

Σχετικά άρθρα