Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Γλώσσα του σώματος: Πώς καταλαβαίνεις τους ερωτευμένους;
Γλώσσα του σώματος: Πώς καταλαβαίνεις τους ερωτευμένους; thumbnail

Aναστασία αναγνώστρια του boro.gr

Γλώσσα του σώματος: Πώς καταλαβαίνεις τους ερωτευμένους;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Καλησπέρα σας θα ήθελα τη συμβουλή σας σ ένα προσωπικό μου θέμα. Εδώ κι καιρό μου αρέσει ένα παιδί από τη σχολή μου αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να τον πλυσιάσω1 Επειδή έχω κάποια παραπάνω κιλά έχω πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση κι αυτοεκτίμηση έτσι δεν τολμώ να σε κανένα αγόρι μιλήσω καθόλου είμαι σίγουρη πως θα με απορρίψουν ακόμη κι το όνομά του συγκεκριμένου το έμαθα από τον φίλο του μέσω της φίλης μου αλλά η φίλη όσο να το κάνουμε δεν κάνει τη δουλειά σαν εμάς… Δεν ξέρω πως να κάνω το 1 βήμα γιατί είναι σε άλλη ειδικότητα κι δεν είναι εύκολο τι να κάνω κι εκείνος δεν δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μόνο κάποια κοιτάγματα που κι που κι ένα φτιάξιμο στο μαλλί μόλις με βλέπει δεν μαρτυρούν κι πολλά. Βέβαια κάτι πρέπει να ξέρει ο φίλος του γιατί όταν με βλέπει τραγουδά συνθηματικά κι γελάει. Τι να κάνω; Μπορείτε να μου πείτε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός. 


Δημήτρης Κατσαρός
Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Νομίζω πως στο γράμμα σας παραθέτετε στοιχεία που δείχνουν ότι έχετε εγκαταστήσει μια άτυπη επικοινωνία με το αγόρι που σας αρέσει: "Φτιάχνει τα μαλλιά", "τραγουδάει συνθηματικά", "κοιτάγματα" κ.λπ. Αυτά είναι μηνύματα που θεωρείτε πως λαμβάνετε έμμεσα απ' αυτόν, όπως έμμεσα μαθαίνετε πράγματα γι'αυτόν. Νομίζω πως στην ουσία της επικοινωνίας σας υπάρχει κάτι μαγικό όμως: Τα σημάδια που στέλνει και η έμμεση συγκέντρωση στοιχείων που κάνετε εσείς γι'αυτόν. Σαν τους παλιούς αστρολόγους που περίμεναν τη νύχτα για να δουν "σημάδια στον ουρανό" και να τα πάνε στο μάγο της φυλής να τα ερμηνεύσει. Αυτό που θα δεχτούν ως ερμηνεία είναι όντως μια καλή συμβουλή; Είναι όντως κάτι που θα τους ταιριάξει και θα τους κάνει ευτυχείς; Νομίζω πως κατά βάθος ήδη θεωρείτε εγκατεστημένη μια επικοινωνία ανάμεσά σας και με ένα τρόπο δίνοντας το πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας ζητάτε ερμηνεία του "τί συμβαίνει" και "πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή". Νιώθω παράλληλα πως έχετε επενδύσει κρυφά σ'αυτό το αγόρι με την ελπίδα να έχει επενδύσει εξίσου κρυφά κι αυτός σε σας. Αυτό όμως δεν θα το μάθετε ποτέ αν δεν προσπαθήσετε να τον πλησιάσετε άμεσα. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε τον εαυτό σας για να τον πλησιάσετε. Άλλωστε αφού σας αρέσει τόσο καιρό, μάλλον αρέσει σε όλο σας τον εαυτό. Ακόμα και στο μέρος του εαυτού σας που θεωρείτε ότι "δεν θα του αρέσει". Συνεπώς αν προσπαθήσετε ν'αλλάξετε γι'αυτόν και μετά κάνετε μια κίνηση ίσως βρεθείτε προ απρόσμενων καταστάσεων, είτε από την αλλαγμένη σας πλευρά, είτε από τη δική του, μιας και δε γνωρίζετε ακριβώς αν θέλει κάτι ερωτικό από εσάς. Στη βάση όπου ξέρετε τι θέλετε, διεκδικήστε το ανεξάρτητα από το αν έχετε σημάδια του τι θέλει ο άλλος και ρισκάρετε για να το έχετε. Μπορεί να ματαιωθείτε αλλά σίγουρα χαμένη δε θα βγείτε. Η βοήθεια που χρειάζεστε νομίζω, δεν είναι "πως να τον πλησιάσετε" αλλά να έχετε έναν άνθρωπο να μοιραστείτε τα βήματά σας όταν το κάνετε. Είμαστε εδώ αν ξαναχρειαστείτε


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X