Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Πώς να ξανακάνεις σεξ μετά από μια απιστία;
Πώς να ξανακάνεις σεξ μετά από μια απιστία;  thumbnail

Πώς να ξανακάνεις σεξ μετά από μια απιστία;

Μολονότι η απιστία προκαλεί σχεδόν πάντα σοβαρά ρήγματα στην ερωτική ζωή του ζευγαριού, μπορεί να χρη­σιμοποιηθεί σαν καταλύτης για την καλλιέργεια μιας πιο ικανοποιητικής σεξουαλικής σχέσης. Είναι μια πρόκληση στην οποία αξίζει να ανταποκριθούμε.


Ας δούμε την ιστορία της Λιν όπως την περιγράφει η θεραπεύτρια και συγγραφέας Πέγκι Βον. 


Ο Τζέιμς κι εγώ καταφέραμε να φτάσουμε επιτέλους σ’ αυτό το σημείο μετά από χρόνια κι ενώ τα παραστρατήματά του μας απομάκρυυναν ολοένα και περισσότερο. Στη διάρκεια των επτά ετών που διατηρούσε παράνομες σχέσεις (όταν απλώς το υποψιαζόμουν χωρίς να είμαι σίγουρη), έχασα κάθε επαφή με τη σεξουάλικότητά μου. Με απασχολούσαν άλλα πράγματα: πώς θα προσποιηθώ, πώς θα τον δοκιμάσω, πώς θα συναγωνιστώ την εκάστοτε άγνωστη γυναίκα με την οποία έκανε σεξ.


Η εξομολόγησή του ανέτρεψε κυριολεκτικά την κατάστάση. Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, κάναμε έρωτα δυο ώρες μετά την αποκάλυψη των παραστρατημάτων του. Εκείνη τη νύχτα η ειλικρίνεια του Τζέιμς διέλυσε το άγχος και την αμφιβολία που με βασάνιζαν όλα αυτά τα χρόνια, προσφέροντάς μου τόση ανακούφιση ώστε ένιωσα για πρώτη φορά πολύ κοντά του. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, αυτή ήταν μια προσωρινή έκλαμψη την οποία ακολούθησε η αργή και κοπιώδης διαδικασία της αντιμετώπισης των συνεπειών των παρεκτροπών του.


Στους μήνες που ακολούδησαν βίωνα μια επίμονη αίσθηση θλίψης στη σκέψη ότι η ερωτική σχέση μας είχε χάσει την ιδιαιτερότητά της. Μερικές φορές αισθανόμουν τόση συστολή ώστε δεν μπορούσα ν’ αφήσω τον εαυτό μου ελεύθερο


Αλλά ακόμη κι όταν δεν αισθανόμουν τον παραμι­κρό ενθουσιασμό ή ερεθισμό συνέχιζα να επιδίδομαι σε ερωτικές περιπτύξεις επειδή ήθελα να ξεπεράσω το αί­σθημα της ψυχρότητας και να σώσω τη σχέση.


Αλλες φο­ρές, ενώ απολάμβανα με όλες μου τις αισθήσεις την ερω­τική πράξη, μετά, καθώς κειτόμουν στην αγκαλιά του, με κατέκλυζε ένα αίσθημα οδύνης στην ιδέα ότι και κάποια άλλη γυναίκα είχε βρεθεί οτην ίδια θέση.


Πολλές γυναίκες έχουν δοκιμάσει παρόμοιες απογοη­τεύσεις από τις διακυμάνσεις των σεξουαλικών αισθημά­των τους μετά το παραστράτημα του συζύγου τους. Η έντα­ση και η διάρκεια των εν λόγω συναισθημάτων εξαρτάται κατά πολύ από τους άλλους παράγοντες που επηρεάζουν μια σχέση και κυρίως από την εμπιστοσύνη και την ειλικρί­νεια που έχει αναπτυχθεί στο ζευγάρι.


Η περίο­δος της σεξουαλικής προσαρμογής της Λιν μετά την αποκάλυψη των παράνομων δεσμών του Τζέιμς διήρκεσε λιγότερο επει­δή ήταν πεπεισμένη ότι είχε διακόψει κάθε εξωσυζυγική οχέση ύστερα από τη νύχτα των αποκαλύψεων.


Ο αρχικός αντίκτυπος των περιπετειών στη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών δεν προκαθορίζει απαραιτήτως την τελική έκβαση. Όλα εξαρτώνται από τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια της δεραπευτικής διαδικασίας και από τον βαθμό της εξωστρέφειας που επιδεικνύουν τα μέλη του δεσμού στην έκφραση των επιθυμιών και αναγκών τους. Ενίοτε η σεξουαλική σχέση γίνεται καλύτερη κι από πριν. Δυστυχώς, ορισμένοι επικαλούνται αυτήν την ιδιαι­τερότητα για να δικαιολογήσουν τις εξωσυζυγικές σχέσεις -με το επιχείρημα όπ αναζωογονούν τον γάμο.


"Είναι ολοφάνερο ότι τα ολισθήματα του Τζέιμς δεν ωφέλησαν τη δική μας σεξουαλική ζωή, η οποία βελτιώθηκε χάρη στις προσπάθειες που κάναμε για να τα ξεπεράσουμε, αλλά και στην ειλικρίνεια που αναπτύχθηκε ανάμεσά μας καθώς υπερβαίναμε τους σκοπέλους της οδύνης και των παρεξηγήσεων".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X