«Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση λόγω Χαραλαμπίδη»

«Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση λόγω του τραυματισμού του Κώστα Χαραλαμπίδη», ομολόγησε ο Σούλης Μαρκόπουλος, προπονητής του ΠΑΟΚ, πριν την αυριανή (3/12, 5 μ.μ.) εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Λοκομοτίβ Κουμπάν για την 8η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Eurocup.

«Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα», δήλωσε ο κόουτς του «Δικεφάλου» για το αυριανό ματς και εξήγησε: «Η πορεία της τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Eurocup τα λέει όλα. Είναι μία ομάδα με καλούς παίκτες, που συνεργάζονται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τον ρυθμό τους και να κοντράρουμε οποιαδήποτε κίνηση τους κοντά στο καλάθι».

«Είναι ακόμη νωρίς, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα τα δικά μας, αλλά και των αντιπάλων», απάντησε ο Μαρκόπουλος σε ερώτηση εάν ο ΠΑΟΚ βρίσκεται κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup, το «Last 32» και τόνισε: «Εμείς αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση με τον τραυματισμό του Χαραλαμπίδη που είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς και τους μικροτραυματισμούς που αντιμετωπίζουν άλλοι παίκτες».

«Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε, αν μπορέσουμε να απαντήσουμε είναι άλλο θέμα», σχολίασε ο προπονητής του «Δικεφάλου» σε άλλη ερώτηση εάν ο ΠΑΟΚ θέλει αύριο την ρεβάνς για την ήττα των 31 πόντων (87-46) στο πρώτο ματς, στην Ρωσία. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έπαιξαν χωρίς βασικούς παίκτες τους στο Βέντσπιλς και δεν είχαν πρόβλημα», συνέχισε ο Μαρκόπουλος και σημείωσε: «Συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, το θέμα είναι εμείς να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί η Κουμπάν παίρνει τα παιχνίδια από μικρολεπτομέρειες».

«Νίκη για να ξεμπερδεύουμε»

«Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση στον όμιλο χρειαζόμαστε μία με δύο νίκες για να πάρουμε την πρόκριση», παρατήρησε ο Γιώργος Δέδας, ο 34χρόνος φόργουορντ του «Δικεφάλου» και επισήμανε: «Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα με πόσο καλή ομάδα είναι η Κουμπάν, εμείς πρέπει να κερδίσουμε. Γνωρίζουμε ότι είναι μία ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα και αυτό κάνει την δουλειά μας πιο δύσκολη, χωρίς, όμως, να σημαίνει ότι πάμε για να χάσουμε. Εμείς ετοιμαστήκαμε για το παιχνίδι και θα δούμε πως θα μας βγει. Λίγες ομάδες στην Ευρώπη είναι σαν την Κουμπάν, αλλά είναι μία ευκαιρία για εμάς αύριο να δείξουμε ότι η διαφορά στον πρώτο αγώνα ήταν πλασματική. Εμείς πρέπει να βάλουμε τα κορμιά μας δυνατά, να παίξουμε καλή άμυνα. Η Κουμπάν κάνει περίεργα ροτέισον, κάποιοι παίκτες που παίζουν στο πρωτάθλημα δεν παίζουν στο Eurocup και δεν ξέρουμε ακριβώς ποιοι θα αγωνιστούν αύριο. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με εμάς, εμείς πρέπει να το δούμε το ματς καθαρά αμυντικά και να τιμωρήσουμε τα λάθη της Κουμπάν».

«Στο ματς του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Πανελευσινιακό βγάλαμε περισσότερη ενέργεια στο δεύτερη ημίχρονο, παρόλο που κάποιος θα μπορούσε να πει ότι προς το τέλος του αγώνα έρχεται κούραση», σχολίασε ο Δέδας για τον παράγοντα κούραση. «Το αυριανό ματς, πάντως, διαφορετικών συνθηκών και θέλει ενέργεια σε όλον τον αγώνα για να ανταπεξέλθουμε. Είναι ένα κομμάτι αρκετά δύσκολο».

«Αφήνουμε πίσω το γεγονός ότι σαν παίκτης δεν είναι μαζί μας, απ’ ότι άκουσα δεν του επιτρέπουν (σ.σ. οι γιατροί) να είναι εδώ, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς», παρατήρησε ο 34χρόνος φόργουορντ του ΠΑΟΚ μετά από ερώτηση για τον Κώστα Χαραλαμπίδη και δήλωσε: «Εννοείται ότι θέλουμε τον Κώστα εδώ, μόνο να τον βλέπουμε και να συζητάμε μαζί του. Εμείς, πάντως, στο γήπεδο πρέπει να καλύψουμε το κενό του».

Μετά από παρατήρηση ότι ο ΠΑΟΚ και με ήττα έχει μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης, ο Δέδας τόνισε: «Δεν το βλέπουμε έτσι. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε για να ξεμπερδεύουμε και να είμαστε πιο άνετοι στη συνέχεια. Γιατί αν χάσουμε αύριο, τα δύο επόμενα παιχνίδια θα είναι απαιτητικά».

Για τους παίκτες που πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ, ο 34χρόνος φόργουορντ είπε: «Οι Ντιλέινι, Μπράουν, Μάιλς, Χέντριξ, αλλά και ο Ράντολφ, που είναι καινούργιος αλλά επικίνδυνος, είναι όλοι καλοί παίκτες. Και οι Ρώσοι που έχουν είναι Εθνικής ομάδας, οπότε δεν μπορείς να εστιάσεις σε έναν παίκτη, όλοι έχουν πολλά και καλά χαρακτηριστικά».

Σχετικά άρθρα