Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Άναψε φωτιές» το αίτημα Νταβούτογλου
«Άναψε φωτιές» το αίτημα Νταβούτογλου  thumbnail

«Άναψε φωτιές» το αίτημα Νταβούτογλου

Χρησιμοποιώντας όλους τους ανεπίσημους διαύλους, η ελληνική κυβέρνηση έχει γνωστοποιήσει στην τουρκική πλευρά ότι δεν θα επιθυμούσε την πραγματοποίηση του ταξιδιού του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμετ Νταβούτογλου και των 10 υπουργών της κυβέρνησης του στη Θράκη, το Σάββατο, μόλις ολοκληρωθεί το Γ' Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

Με τη διαρροή της ρηματικής διακοίνωσης (από την ιστοσελίδα topontiki) από το Τουρκικό προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι σχεδόν όλο το Τουρκικό Υπουργικό Συμβούλιο επιθυμεί να ταξιδέψει στη Θράκη,όπου ζει η μουσουλμανική μειονότητα, η Αθήνα βρέθηκε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. 

Και αυτό διότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αρνηθεί παρόμοιο αίτημα Τούρκου Αξιωματούχου. Τη Θράκη έχει επισκεφτεί στο παρελθόν και ο Ταγίπ Ερντογάν όταν ήταν πρωθυπουργός αλλά και ο Α. Νταβούτογλου όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών όπως επίσης και πολλοί άλλοι Τούρκοι Υπουργοί.

Είναι η πρώτη φορά όμως που το αίτημα αφορά τόση πολυπληθή αντιπροσωπεία μην αφήνοντας κανένα περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεων της Τουρκίας.

Η ελληνική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε καθώς δεν είχε πάρει τέτοιες ενδείξεις κατά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Ε. Βενιζέλου στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη όπου είχε συναντήσεις με τον Τ. Ερντογάν και τον ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Τυχόν άρνηση του αιτήματος θα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα λόγω των κινήσεων του Μπαρμπαρός. 

Τυχόν αποδοχή του αιτήματος θα δώσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Νταβούτογλου να δοκιμάσει τις αντοχές της Αθήνας που θα παρακολουθεί στα τουρκικά κανάλια όλους του Τούρκους Υπουργούς να κόβουν βόλτες στα μειονοτικά χωριά.
Real.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X