Αρχική / Πολιτισμός / City life / Αφιέρωμα στον Κώστα Γιαννίδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αφιέρωμα στον Κώστα Γιαννίδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών thumbnail

Αφιέρωμα στον Κώστα Γιαννίδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Κώστας Γιαννίδης, «Να γιατί ακόμα σ’ αγαπώ»
Μια επιλογή από τα πιο όμορφα και αγαπημένα τραγούδια του Κώστα Γιαννίδη, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δαυίδ Ναχμία. Καλλιτέχνες όπως η Γιώτα Νέγκα, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Χάρης Ανδριανός και ο Άγγελος Παπαδημητρίου υπόσχονται ερμηνείες ξεχωριστές.
Από την κοσμοπολίτικη Σμύρνη, αυτή την ανοιχτόκαρδη κοινωνία όπου πριν από τη Μικρασιατική τραγωδία συνυπήρχαν τόσες διαφορετικές εθνότητες, προέρχεται ο σπουδαίος συνθέτης Γιάννης Κωνσταντινίδης. Πολύπλευρη προσωπικότητα και με βαθιά μόρφωση, στα τραγούδια του – τα υπέγραφε ως Κώστας Γιαννίδης – αποτυπώνονται τόσο η χαρά της ζωής όσο και η νοσταλγία.
Στη χώρα όπου το τραγούδι ήταν πάντα πρωταρχική ανάγκη και πηγαία έκφραση, ο Κώστας Γιαννίδης υπηρέτησε την υψηλότερη τέχνη, και μάλιστα στο δυσκολότατο είδος της μικρής φόρμας, και την έφερε στα χείλη ενός ολόκληρου λαού. Αν στα χρόνια που πέρασαν καμιά φορά τον ξεχάσαμε ή τον βάλαμε στην άκρη, αυτός ξανάρχεται σήμερα με όλη τη δύναμη της τέχνης του και μας παρασύρει και πάλι στο ρυθμό της μουσικής του.


Τραγουδούν:
Γιώτα Νέγκα
Γιάννης Κότσιρας
Ανδριάνα Μπάμπαλη
Χάρης Ανδριανός
Άγγελος Παπαδημητρίου


Παρουσίαση Άγγελος Παπαδημητρίου


Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δαυίδ Ναχμίας


Τετάρτη 3 & Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014
Ώρα 20.30
Χώρος: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Τιμές:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 7,5
Πολύτεκνοι, 65+: € 9,5
Ζώνη Γ: € 14
Ζώνη Β: € 25
Ζώνη Α: € 35
Διακεκριμένη Ζώνη: € 50
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X