Αρχική / Υγεία / Ουρολογία / Η λύση για την καρδιαγγειακή υγεία ανδρών με στυτικά προβλήματα
Η λύση για την καρδιαγγειακή υγεία ανδρών με στυτικά προβλήματα thumbnail

Η λύση για την καρδιαγγειακή υγεία ανδρών με στυτικά προβλήματα

Ελληνική μελέτη δείχνει τη «συνταγή» για την καρδιαγγειακή υγεία ανδρών με στυτική δυσλειτουργία


Οι διατροφικές επιλογές των ανδρών με στυτική δυσλειτουργία φαίνεται πως επηρεάζουν την καρδιαγγειακή τους υγεία, όπως δείχνει ελληνική μελέτη, που παρουσιάστηκε στο EuroEcho-Imaging 2014.


Πολύτιμη για την υγεία αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η μεσογειακή διατροφή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης, που παρουσίασε στην ετήσια συνάντηση του EuroEcho-Imagingτης Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρδιαγγειακής Απεικόνισης, ο Δρ. Αθ. Αγγελής, η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με βελτιωμένη καρδιαγγειακή απόδοση σε ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία. Αντιθέτως, άνδρες με στυτική δυσλειτουργία που είχαν χαμηλά ποσοστά συμμόρφωσης με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής παρουσίαζαν μεγαλύτερες αγγειακές και καρδιακές βλάβες.«Η στυτική δυσλειτουργία δεν είναι σύμπτωμα της γήρανσης, είναι ένα σήμα κινδύνου από το σώμα ότι κάτι κακό συμβαίνει με το αγγειακό», τόνισε ο Δρ. Αγγελής, συμπληρώνοντας πως στο 80% των περιπτώσεων η στυτική δυσλειτουργία προκαλείται από αγγειακά προβλήματα και είναι προειδοποίηση ότι οι ασθενείς αυτοί αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού».


«Η μεσογειακή διατροφή σχετίζεται με λιγότερα καρδιαγγειακά επεισόδια και μπορεί να αποτελέσει τρόπο βοήθειας των ασθενών με στυτική δυσλειτουργία να μειώσουν τον κίνδυνο. Θέλαμε να ερευνήσουμε κατά πόσο ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία που ακολουθούν αυτή τη διατροφή έχουν μικρότερη αγγειακή και καρδιακή βλάβη», ανέφερε.


Στη μελέτη συμμετείχαν 75 άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, ηλικίας 56 ετών κατά μέσο όρο, οι οποίοι επισκέπτονται το τμήμα Καρδιολογίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθήνας.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν τη χαμηλότερη συμμόρφωση στις επιταγές της μεσογειακής διατροφής είχαν και σημαντικά χειρότερη αγγειακή και καρδιακή λειτουργία.
«Οι ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία που ακολουθούσαν ανθυγιεινή διατροφή είχαν μεγαλύτερη αγγειακή και καρδιακή βλάβη συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή», σημείωσε ο Δρ. Αγγέλης.Παλαιότερες έρευνες διαπίστωσαν ότι ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία έχουν αγγειακή ζημιά, καθώς και καρδιακή βλάβη και η νέα έρευνα ίσως εξηγήσει περαιτέρω γιατί αυτοί οι ασθενείς παρουσιάζουν πιο συχνά καρδιαγγειακά επεισόδια.


Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν λοιπόν, σύμφωνα και με τον κ. Αγγελή, πως η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής βελτιώνει το προφίλ καρδιαγγειακού κινδύνου σε ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία, μειώνοντας τις πιθανότητες τους να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό. 


 


www.virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X