Νύπτει τας χείρας της η FIA για Μπιανκί

Την Τετάρτη στο συμβούλιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Κατάρ, η δεκαμελής επιτροπή που εξέτασε το ατύχημα του Ζίλς Μπιανκί ανακοίνωσε το πόρισμά της.

Στο 400 σελίδων πόρισμα, που υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Ρος Μπρον, ο Στέφανο Ντομενικάλι και ο Έμερσον Φιτιπάλντι, πάρα την μεγάλη ποσότητα νερού που υπήρχε στην πίστα της Σουζούκα, ο Μπιανκί δεν μείωσε αρκετά την ταχύτητά του ώστε να μην χάσει τον έλεγχο.

Η έκθεση αναφέρει ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες της FIA, συμπεριλαμβανομένου και του κυματισμού της διπλής κίτρινης σημαίας, αλλά ο Μπιανκί είχε υπερβολική υπερστροφή. Εκτός αυτού ότι ο 25χρονος λίγο πριν από την πρόσκρουση πάτησε μαζί το φρένο και το γκάζι, κάτι που κάνουν οι πιλότοι όταν βρίσκονται σε ανάλογες περιπτώσεις για να σταματήσει ο κινητήρας, αλλά το σύστημα δεν λειτούργησε.

Η επιτροπή δήλωσε επίσης ότι επειδή το κράνος του Μπιανκί χτύπησε το κάτω μέρος του γερανού με τεράστια δύναμη, δεν ήταν εφικτό να μετριαστούν οι τραυματισμοί που υπέστη. Οι ειδικοί τονίζουν πως τα γκράν πρί πρέπει να αρχίζουν τέσσερις ώρες πριν την δύση του ηλίου , ώστε να διασφαλίζεται η ορατότητα των πιλότων. Επίσης συνιστούν να εξεταστεί το ενδεχόμενο αλλαγής στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος, για να μην γίνονται grand prix σε χώρες που στην συγκεκριμένη περίοδο οι βροχοπτώσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο.

Σχετικά άρθρα