Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Οι 5 κορυφαίες λέσχες γυναικών: Eκεί απαγορεύoνται οι άνδρες!
Οι 5 κορυφαίες λέσχες γυναικών: Eκεί απαγορεύoνται οι άνδρες! thumbnail

Οι 5 κορυφαίες λέσχες γυναικών: Eκεί απαγορεύoνται οι άνδρες!

Οι ανδρικές λέσχες υπάρχουν ήδη από τον 18ο αιώνα, προσφέροντας μία ήσυχη γωνιά για τους άνδρες που θέλουν να πιουν το ουίσκι τους, να διαβάσουν εφημερίδα και να ανταλλάξουν απόψεις με ανθρώπους της τάξης τους. Στην εποχή της ισότητας, όμως, έχουν και οι γυναίκες αυτή τη δυνατότητα.


Ωστόσο, οι γυναικείες λέσχες διαφέρουν πολύ από τα ξύλινα, πνιγμένα στους καπνούς των πούρων και τη μυρωδιά του ουίσκι ανδρικά δωμάτια του 1800. Πρόκειται για χώρους υψηλής τεχνολογίας που επιτρέπονται όλα τα κοινωνικά στρώματα και μπορούν να ξεκουραστούν, να ασκηθούν και να κοινωνικοποιηθούν μακριά από τα ανδρικά βλέμματα.


Οι περισσότερες από τις λέσχες αυτές υπάρχουν στο Λονδίνο, όμως η ιδέα αυτή τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και μπορεί να εξαπλωθεί περαιτέρω. Το CNN, σε σχετικό αφιέρωμα, παρουσιάζει τις 5 κορυφαίες λέσχες αποκλειστικά για γυναίκες και δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες βρίσκονται στη βρετανική πρωτεύουσα.


Grace Belgravia
Μπελγκράβια, Λονδίνο
Κόστος εγγραφής: 1.875-7.500 λίρες τον χρόνο
Οι άνδρες επιτρέπονται μόνο μετά τις 6.30 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα και για πρωινό από τις 7.30 μέχρι τις 9.30 το πρωί. Εχουν επίσης πρόσβαση στην κλινική. Η λέσχη απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες που θέλουν να επικεντρωθούν στην καλή υγεία και τη φυσική τους κατάσταση.

 


 


The University Women's Club
Πλατεία Αντλεϊ – Λονδίνο
Κόστος συμμετοχής: 114-609 λίρες τον χρόνο
Οι άνδρες επιτρέπονται ως επισκέπτες σε όλες τις εγκαταστάσεις εκτός από τους προσωπικούς χώρους των μελών. Αυτή η λέσχη άνοιξε το 1886 και απευθύνεται σε μορφωμένες γυναίκες και είναι ανοικτή σε απόφοιτες πανεπιστημίου, ή κατόχους τίτλου σπουδών από επαγγελματικό φορέα, που έχουν επιτύχει εμπειρία και διάκριση στον τομέα τους.

 


The Sorority
Διαδικτυακή Λέσχη
Κόστος Συμμετοχής: 1.500 λίρες το χρόνο
Αυτή η λέσχη είναι ένα online δίκτυο αποκλειστικά για γυναίκες επαγγελματίες που θέλουν να συνεργαστούν και να εμπνεύσουν τους άλλους. Αν και δεν αποτελεί φυσικό σύλλογο, τα μέλη συνεδριάζουν τακτικά σε επιλεγμένες πολυτελείς τοποθεσίες στο Λονδίνο. Η συμμετοχή γίνεται μόνο με πρόσκληση, αν και συμπληρώνοντας on-line την αίτηση τους, υπάρχει πιθανότητα να σας δεχτούν, αρκεί να έχετε μια καλή απάντηση στο ερώτημα «Τι εκτιμάτε περισσότερο στη ζωή;»
Δείτε την σελίδα εδώ
 


The Trouble Club
Σόχο, Λονδίνο
Κόστος Συμμετοχής: 10-50 λίρες
Γυναίκες συγκεντρώνονται και συζητάνε για πολιτική, τεχνολογία, σπορ και άλλα πράγματα που για πολύ καιρό θεωρούνταν αποκλειστικά ανδρικά θέματα.

 


Verity
Τορόντο – Καναδάς
Κόστος συμμετοχής: 2.620 δολάρια ετησίως
Ενα υπερπολυτελές θέρετρο για ξεκούραση, δείπνο, γυμναστήριο και σπα αποκλειστικά και μόνο για γυναίκες.
 
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X