Πέρασε… η τεχνολογίας γραμμής στη Μπουντεσλίγκα

Διαβάστε ακόμα:

Ζήτησε την «τεχνολογία γραμμής» η Μπάγερν

Η «τεχνολογία γραμμής» θα παίζει… μπάλα από τη νέα αγωνιστική περίοδο και στη Μουντεσλίγκα! Αυτό ψήφισαν ομόφωνα οι18 ομάδες του πρωταθλήματος, προκειμένου να υπάρχει διαλεύκανση στις φάσεις που δεν είναι σαφές με «γυμνό» μάτι αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας ή όχι.

Σ’ αυτό το εγχείρημα οι Γερμανοί θα έχουν την βοήθεια των Άγγλων, καθώς στο Νησί εφαρμόζεται αυτή η μέθοδος, από την περασμένη σεζόν! Συγκεκριμένα, η γερμανική λίγκα συμφώνησε με την αγγλική εταιρεία «Hawk-Eye» (ιδιοκτησίας Sony από το 2011), η οποία χρησιμοποιεί 14 υψηλής ταχύτητας κάμερες και μία ακόμη που βρίσκεται στην οροφή του σταδίου πάνω από κάθε εστία.
Να θυμίσουμε πως ο διαιτητής ενημερώνεται μ΄ένα ειδικό σύστημα άμεσα για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή, ενώ θα υπάρχει αντίστοιχο πλάνο στους τηλεοπτικούς δέκτες και τα μάτριξ του γηπέδου.

Η «τεχνολογία γραμμής»… μπήκε στο ποδόσφαιρο και με την συγκατάθεση της FIFA από τη στιγμή που υπήρξαν πολλές φάσεις στις οποίες είχαν αδικηθεί ομάδες, αφού δεν είχαν μετρήσει κανονικά γκολ. Εφαρμόστηκε και στο πρόσφατο Μουντιάλ στη Βραζιλία. Η UEFA δεν έχει φέρει αυτή τη μέθοδο στα παιχνίδια των δικών της διοργανώσεων…

Σχετικά άρθρα