Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο ο Ρωμανός!
Υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο ο Ρωμανός! thumbnail

Υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο ο Ρωμανός!


Δελτίο τύπου εξέδωσε το νοσοκομείο Γεννηματά για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:


"Το απόγευμα της 25ης ημέρας απεργίας πείνας ο νοσηλευόμενος Νίκος Ρωμανός, παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο ανατάχθηκε με την παρέμβαση των θεραπόντων ιατρών. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο για την τεκμηρίωση της κατάστασής του.


Ο διοικητής Χρήστος Χ. Τσάμης"


Το απόγευμα της Πέμπτης (04/12) η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Νίκος Ρωμανός είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε:


«Η διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι ιατροί του Νοσοκομείου που συμμετέχουν στη Νοσηλεία του Νίκου Ρωμανού, το πράττουν με βάση τους Νόμους του κράτους, την ιατρική δεοντολογία και τη διακήρυξη της Μάλτας στα πλαίσια του παγκόσμιου ιατρικού Συνεδρίου.
Ο διοικητής Χρήστος Χ. Τσάμης».Απάντηση της οικογένειας Ρωμανού στον Υπουργό Δικαιοσύνης: "Όχι άλλα νεκρά παιδιά"

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας. 
Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη διάθεσή του όταν, πριν από 7 ημέρες, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε. 
Είναι θλιβερό να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή. Απαιτούμε να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν για να φανεί η αλήθεια.

Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση. 

Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία. 

Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική.

Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας. 

Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο.

Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού

Παυλίνα Νάσιουτζικ, Γιώργος Ρωμανός 


Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν διπλή ιδιότητα, καταδίκου και υποδίκου, όπως ο Νίκος Ρωμανός, να σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο, εξήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, προαναγγέλλοντας την κατάθεση της ρύθμισης όταν επιστρέψει από την Κίνα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, «κρατούμενοι με αυτή την ιδιότητα θα πρέπει να τελειώνουν τις σπουδές τους».

Η ρύθμιση θα προβλέπει παρακολούθηση μαθημάτων δια αλληλογραφίας ή εξ αποστάσεως στα πρότυπα του Ανοικτού Πανεπιστημίου. «Θα εξασφαλιστούν όλες οι υποδομές, ο φοιτητής-κρατούμενος θα διαβάζει στη φυλακή και θα δίνει εξετάσεις επί της εξεταστέας ύλης. Αν έχει απορίες, θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με τους καθηγητές του τηλεφωνικά ή δια ζώσης και να δίνει εξετάσεις σε ειδικό χώρο στις φυλακές με επιτήρηση καθηγητή, την ίδια ώρα που θα δίνουν εξετάσεις και οι συμφοιτητές του» υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου.

Ειδικά για το Νίκο Ρωμανό και τα δύο εργαστήρια που έχει στο τρέχον εξάμηνο, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι μπορούν να αντικατασταθούν «με εργασίες που θα κάνει μέσα στις φυλακές».

Όσον αφορά στο μάθημα της πληροφορικής, στον Νίκο Ρωμανό θα δοθεί -όπως σε όλους τους φοιτητές- ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα εγχειρίδια και «θα εκπαιδευτεί». Για τις περιπτώσεις, ωστόσο, που απαιτείται φυσική παρουσία θα έρθει σε επαφή με τεχνικούς φορείς «ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες παρακολούθησης τους».

Ήδη, ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει καλέσει αντιπροσωπείες όλων των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει για το θέμα του Νίκου Ρωμανού.

Αθανασίου: Μίλησε με το δικηγόρο του, αναζητεί τους γονείς του

Σε επικοινωνία που είχε το star.gr με το γραφείο Τύπου του υπουργού, ενημερώθηκε ότι ο υπουργός έχει ήδη επικοινωνήσει για το θέμα με τον δικηγόρου του Νίκου Ρωμανού, ενώ αναζητά τους γονείς του για να υπάρξει συνάντηση, μετά από αίτημα που είχαν κάνει οι ίδιοι τηλεφωνικώς στο υπουργείο.

Όπως τόνισε, εξάλλου, ο κ. Αθανασίου, ενημερώνεται κάθε δυο ώρες και εγγράφως για την πορεία της υγείας του νεαρού κρατούμενου. «Βάζουμε την υγεία του πάνω απ’ όλα» υπογράμμισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι γονείς του Νίκου Ρωμανού δεν έχουν πρόθεση να συναντηθούν με τον υπουργό καθώς ισχυρίζονται ότι, όταν εκείνοι πριν λίγες ημέρες επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού μαζί του, εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ: Εκμεταλλεύεστε πολιτικά το θέμα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αγρία πολιτική εκμετάλλευση. «Υπάρχει ενδεχομένως άγνοια του νομικού καθεστώτος που υπάρχει. Δηλαδή τι ζητούν από τους δικαστές; Να παραβιάσουν το νόμο ή από τηνΠολιτεία να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης. Και ο Θεός να κατέβαινε δεν μπορούσε  να αλλάξει το αποτέλεσμα με βάσει το ισχύον καθεστώς».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι εν προκειμένω ο ανακριτής έκρινε πως εκκρεμούν σε βάρος του τρία εντάλματα για τρομοκρατική οργάνωση και δεν μπορεί να του δοθεί αυτή τη στιγμή εκπαιδευτική άδεια, καθώς πρέπει να διασφαλιστεί η παρουσία του στις επικείμενες δίκες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/529251/ypesti-lipothymiko-epeisodio-o-nikos-romanos#ixzz3KxJNWD00

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X