Έχασε Διαμαντίδη και διαφορά!..

Ο Παναθηναϊκός έχασε στην Κωνσταντινούπολη τον Διαμαντίδη (έπαθε διάστρεμμα στις αρχές του ματς) και την διαφορά από την Φενερμπάχτσε / Ούλκερ (84-62) του Ομπράντοβιτς, που απέκτησε το πλεονέκτημα για την δεύτερη θέση του ομίλου της κανονικής περιόδου.

Οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στην Πόλη χωρίς τους Εστέμπαν Μπατίστα, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης τραυματίστηκε (διάστρεμμα) στις αρχές του ματς και αγωνίστηκε μόνο για πέντε λεπτά στην πρώτη περίοδο. Οι ψηλοί που απέμειναν στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, οι Τζούλιαν Ράιτ, Τζέιμς Γκιστ και Αντώνης Φώτσης δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τους αντιπάλους και ειδικά τον Σεχίμ Ερντέν, που τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους (2/3 βολές και 6/9 δίποντα).

Συνολικά η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν λειτούργησε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Άντριου Γκάουντλοκ να πετυχαίνει 12 πόντους με 4 τρίποντα στην τρίτη περίοδο, ενώ στο ίδιο διάστημα στην επίθεση δεν υπήρχε σημείο αναφοράς. Έτσι οι «πράσινοι» στο δεύτερο μέρος… παραδόθηκαν στις ορέξεις της Φενέρμπαχτσε, που έψαχνε την ρεβάνς για την συντριβή του πρώτου γύρου.

Άντεξε στο πρώτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη περίοδο ισορρόπησε τα 4 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ της Φενέρμπαχτσε, με πίεση στην άμυνα και κλεψίματα, που του έδωσαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, αλλά και με καλύτερες επιλογές απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με απόλυτη ισορροπία (18-18) με τον Νίκο Παππά να ισοφαρίζει το σκορ με την εκπνοή του δεκάλεπτου.

Στα πρώτα τρεισήμισι λεπτά της δεύτερης περιόδου δεν σημειώθηκε ούτε πόντος και από τις δύο ομάδες . Στην συνέχεια, όμως, με δύο τρίποντα του Μαχμούτογλου, πέντε πόντους (ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό και τρίποντο) του Χίκμαν, ένα καλάθι του Βέσελι και επιμέρους σκορ 13-4, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 9 (31-22) 4’ και 12’’ πριν την λήξη του πρώτου μέρους.

Οι «πράσινοι» ξεπέρασαν το κακό αμυντικό τρίλεπτο και με πέντε πόντους του Σλότερ (καλάθι και τρίποντο) πλησίασαν στο 18’ στους 5 (34-29) και με νέο τρίποντο, αυτή την φορά από τον 17χρόνο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (29’’ πριν το τέλος του πρώτου μέρους) κατέβασαν την διαφορά στους 4. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με σκορ 36-32 για την Φενέρ.

Κατέρρευσε στο δεύτερο

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός με τρίποντο του Γκιστ πλησίασε στον πόντο (36-35), αλλά η συνέχεια της τρίτης περιόδου ήταν… καταστροφική για τους «πράσινους». Χωρίς την συνέπεια στην άμυνα του πρώτου ημιχρόνου και σημείο αναφοράς στην επίθεση ο Παναθηναϊκός έχασε τον έλεγχο του ρυθμού. Οι γηπεδούχοι με 12 πόντους με 4 τρίποντα του Γκάουντλοκ και τον Ερντέν να είναι κυρίαρχος στις δύο ρακέτες ξέφυγαν ακόμη και με διαφορά 22 πόντων (67-45) με επιμέρους σκορ 31-10, 1’ και 10’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην τέταρτη περίοδο με τους «πράσινους» να μην μπορούν να διορθώσουν την άμυνα τους, την Φενέρ να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να δίνει χρόνο συμμετοχής στους Λευτέρη Μποχωρίδη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο – που πέτυχε τους πρώτους 7 πόντους της καριέρας του στην Ευρωλίγκα – και στον Γιώργο Διαμαντάκο. Παρότι οι γηπεδούχοι είχαν καλύψει την διαφορά των 18 πόντων που είχαν χάσει στο ΟΑΚΑ εκδήλωσαν την τελευταία επίθεση και με τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς από τα 7,5 μέτρα με την εκπνοή του ματς διαμορφώθηκε η τελική διαφορά των 22 πόντων (84-62).

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 36-32, 67-48, 84-62.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / ΟΥΛΚΕΡ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 18 (4), Χίκμαν 10 (2), Μπιέλιτσα 6, Ερντέν 14, Μαχμούτογλου 6 (2), Μπογκντάνοβιτς 5 (1), Σαβάς 4, Ζόριτς 6, Ουγκουρλού, Βέσελι 12, Σιπάχι, Πρέλτζιτς 3 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 7 (1 τρ., 3 ριμπ., 1 α.), Σλότερ 20 (4), Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 3 (1), Φώτσης 6, Παππάς 4, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 9 (1 τριπ., 5 α.), Διαμαντάκος, Μπλουμς, Ράιτ 6.

 

 

Σχετικά άρθρα