Γλύκος: «Δώσαμε το 100%, δεν επηρεάστηκα»

Στο στόχαστρο είχε βρεθεί ο Παναγιώτης Γλύκος στο ντέρμπι του σταδίου Καραισκάκη καθώς δέχθηκε πολλά αντικείμενα και φωτοβολίδες από την εξέδρα των φανατικών του Ολυμπιακού. Ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ με δηλώσεις του υποστήριξε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έδωσαν το 100% για να έρθει η νίκη, ενώ μίλησε με αρνητικό τρόπο για τα αντικείμενα που δέχθηκε.

Ο Γλύκος τόνισε πιο συγκεκριμένα: «Γνωρίζαμε από την αρχή πως θα είναι ένα ντέρμπι, παίζαμε στην έδρα του αντιπάλου κι αυτό έκανε το έργο μας πιο δύσκολο. Νομίζω ότι παρουσιαστήκαμε πολύ έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι, ήμασταν καλά «διαβασμένοι». Ακολουθήσαμε μια τακτική, την οποία ο προπονητής μας την είχε δουλέψει πολύ στο μυαλό του. Και αυτή την τακτική την εφαρμόσαμε και πήραμε μια πολύ σπουδαία νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Δώσαμε τα πάντα για να έρθει η νίκη».

-Εσύ πέρασες τα πάνδεινα, δέχθηκες φωτοβολίδες, σου πέταξαν αντικείμενα, σε τραυμάτισαν. Έχεις ζήσει ανάλογες στιγμές, σε άλλο γήπεδο όπου έχεις αγωνιστεί;

«Δεν έχω ζήσει κάτι ανάλογο. Ήμουν εγώ πιο κοντά στην εξέδρα λόγω και της θέσης μου. Μου πετούσαν συνέχεια αντικείμενα, δεν σταμάτησαν, εγώ όμως δεν πτοήθηκα ούτε κάποιος από τους συμπαίκτες μου. Και καταφέραμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη, παρά την προσπάθεια τρομοκρατίας και την κόλαση που δημιούργησαν».

– Πώς μπορεί ένας τερματοφύλακας να κρατήσει την ψυχραιμία του όταν συμβαίνουν όλα αυτά με τα αντικείμενα και τα δολοφονικά στυλό;

«Είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Δεν είμαι άνθρωπος που θα επηρεαστεί. Κάποια στιγμή βγήκα και εκτός εαυτού γιατί γίνονταν συνεχόμενες αυτές οι ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων. Όταν ξεκίνησε το ματς, ηρέμησε κάπως τα πράγματα, υπήρξαν κάποιες στιγμές όπου δεχόμουν κάποια αντικείμενα όμως σε σχέση με το ζέσταμα δεν ήταν τίποτα, πιστέψτε με».

– Ο μυϊκός τραυματισμός από το πάτημα του Μιλιβόγεβιτς είναι σοβαρός;

«Νομίζω ότι σε δύο ημέρες θα είμαι καλά. Η κίνηση του ποδιού μου είναι πιο δύσκολη, γιατί με έχει βρει στο νεύρο, αλλά θα το ξεπεράσω. Θεωρώ αντισυναδελφική την ενέργεια του Μιλιβόγεβιτς γιατί με πάτησε εκτός φάσης. Τσαντίστηκα αρκετά και ζήτησα τα «ρέστα» από τον ίδιο. Όμως μετά το τέλος του αγώνα, βρεθήκαμε στα αποδυτήρια και μου ζήτησε συγγνώμη. Μετά το γκολ του Ολυμπιακού ήρθε η μπάλα πάνω μου, την κρατούσα και ήρθε και με πάτησε. Δεν έγινε κατά λάθος από τον Μιλιβόγεβιτς, είχε τον χρόνο να με αποφύγει. Αυτό έγινε εν γνώσει του».

– Αυτή η νίκη είναι νίκη τίτλου, ή μήπως βιαζόμαστε στην κρίση μας;

«Πιστεύω ότι είναι μία νίκη που μας κρατά ψηλά στην βαθμολογία».

– Πώς ένιωσες όταν είδες τον Σαλπιγγίδη δεξί μπακ, τον Αθανασιάδη αριστερά στα χαφ, τον Τζιόλη στόπερ.

«Δεν μου φάνηκε περίεργο, γιατί γνωρίζω την αξία των συμπαικτών μου και το γεγονός ότι μπορούν να παίξουν όπου τους ζητήσει ο προπονητής. Η θέση του τερματοφύλακα είναι περίεργη, για αυτό είμαι σίγουρος».

Όσο για την νίκη είπε: «Είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα που ζούμε, είναι πολύ σημαντικό που δίνουμε χαρά στον κόσμο».

Σχετικά άρθρα