«Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό θέλει… αντικλείδι»

Με… αντικλείδι, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, θα προσπαθήσει να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός ο Πανιώνιος στο ΟΑΚΑ στην αυριανή (6/12, 6.30 μ.μ.) αναμέτρηση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για την 9η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο προπονητής των «κυανέρυθρων», αναφέρθηκε αρχικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του: «Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, είχαμε απουσίες. Για παράδειγμα, τον Κορόλεφ που απείχε λόγω ίωσης. Σήμερα θα δοκιμάσει να προπονηθεί. Επίσης, ο Γουντς εγκατέλειψε την προπόνηση με πρόβλημα στο χέρι. Σήμερα πήγε για εξετάσεις».

Για την σημασία του αγώνα για τον Πανιώνιο, ο Αλεξανδρής δήλωσε: «Είναι από τα δυσκολότερα παιχνίδια που θα αντιμετωπίσουμε φέτος. Όλα τα ματς είναι δύσκολα, αλλά κάποια έχουν έναν πιο υψηλό βαθμό ανταγωνιστικότητας. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος. Ελπίζουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση και να έχει συνέχεια το καλό πρόσωπο των τελευταίων αγώνων. Αυτός είναι ο στόχος. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Είμαστε ρεαλιστές. Περιμένω τη θετική ανταπόκριση των παικτών μου. Να δω πώς θα δουν το ματς και πώς θα αγωνιστούν. Κάθε ομάδα έχει αγωνιστικό πλάνο. Όσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας και αν μας βάζει ο αντίπαλος, πρέπει να καταφέρνουμε να περνάμε τη φιλοσοφία».

Για το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού: «Η μεγάλη πίεση στην άμυνα, το transition και τα τρίποντα, στα οποία έχει εκπληκτικό ποσοστό».

Για το που θα βασιστεί ο Πανιώνιος: «Προσπαθούμε να παίξουμε όσο καλύτερη άμυνα γίνεται. Είναι ο παράγοντας που μας έδωσε τις δυο νίκες, γιατί στην επίθεση δεν ήμασταν και οι καλύτεροι, σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα. Αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσο καλοί είναι οι παίκτες. Είναι και θέμα ημέρας».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Δεν έχει κλειδί. Το συγκεκριμένο ματς, θέλει αντικλείδι».

Σχετικά άρθρα