«Νίκη για να δώσουμε αξία στα «διπλά»»

Χωρίς τον πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος στις πρώτες 8 αγωνιστικές Μάικ Τζέιμς, που πήρε μεταγραφή για την Λαμποράλ Κούτσα, ο Κολοσσός υποδέχεται αύριο (6/12, 5 μ.μ.) στην Ρόδο τα Τρίκαλα με σκοπό να επιστρέψει στις νίκες.
Οι «θαλασσί» προέρχονται από την ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και σύμφωνα με τον Άρη Λυκόγιαννη πρέπει να νικήσουν αύριο για να δώσουν αξία στις εκτός έδρας νίκες επί των Πανιωνίου, Άρη. Οι δηλώσεις του κόουτς των «θαλασσί»:
Για τη σημασία του αγώνα: «Είναι άλλο ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Κομβικό θα το χαρακτήριζα καλύτερα. Πρέπει να νικήσουμε, προκειμένου να δώσουμε αξία στις εκτός έδρας νίκες που πήραμε με Πανιώνιο και Άρη».
Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Το κλειδί θα είναι η υπομονή και το καθαρό μυαλό. Δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε στις επιλογές μας και να έχουμε πίστη».
Για τα δυνατά σημεία αντιπάλου: «Τα Τρίκαλα είναι μία ομάδα που στηρίζεται αρκετά στο τρανζίσιον παιχνίδι και γι’ αυτό εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις επιστροφές μας».
Σχετικά με το που θα στηριχθεί ο Κολοσσός H Hotels: «Θα πρέπει να στηριχθούμε στην άμυνά μας, στα “θέλω” μας και να χτυπήσουμε στην επίθεση εκεί που υπερέχουμε».
Στην ομαδικότητα, την αμυντική συνεργασία και στον επιθετικό πλουραλισμό θα βασιστούν οι «θαλασσί» για να κατακτήσουν την νίκη επισήμανε ο αρχηγός τους Χριστόφορος Στεφανίδης. Οι τοποθετήσεις του Στεφανίδη:
Για τη σημασία του αγώνα: «Είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς, οπότε ο καθένας μπορεί να καταλάβει τη μεγάλη σημασία του. Μετά τις εκτός έδρας νίκες που έχουμε κάνει, θέλουμε να πάρουμε και τώρα τη νίκη, προκειμένου να “ανασάνουμε” ενόψει της δύσκολης συνέχειας».
Για το κλειδί της αναμέτρησης: «Πριν ξεκινήσει το ματς είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις και λόγω των αλλαγών που έχουν γίνει στο ρόστερ. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στην αμυντική μας λειτουργία και να διαχειριστούμε σωστά τις εναλλαγές συναισθημάτων που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του ματς».
Για τα δυνατά σημεία αντιπάλου: «Είναι μία ομάδα που δεν παρατά ποτέ τα παιχνίδια, οποιαδήποτε κι αν είναι η διαφορά, διεκδικώντας πάντα τη νίκη. Έτσι, το δυνατό της σημείο ως ομάδα είναι η μαχητικότητα».
 
Για το που θα στηριχθεί ο Κολοσσός H Hotels: «Σε τρεις άξονες θα στηριχθούμε. Στην ομαδικότητα, την αμυντική συνεργασία και στον πλουραλισμό στην επίθεση».
 

Σχετικά άρθρα