Αναζητώντας το «5 στα 5»

Την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος αναζητεί την Κυριακή (7/12, 19.30) ο Παναθηναϊκός απ’ τον Αστέρα στην Τρίπολη, απ’ όπου, αν περάσει νικηφόρα, θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κούρσα του τίτλου, έστω κι αν ακόμη είναι πολύ νωρίς.

 

Το εντυπωσιακό είναι πως το Τριφύλλι της τελευταίας διετίας δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει συνεχόμενες νίκες στη Σούπερ Λίγκα, λες κι από ένα σημείο και έπειτα χάνεται  η συγκέντρωση της ομάδας. Είναι ενδεικτικό ότι επί των ημερών του Γιάννη Αναστασίου μόλις μία φορά έχουν σημειωθεί πέντε σερί επικρατήσεις.

 

Ηταν την περασμένη σεζόν κατά τη διάρκεια του Μαρτίου όταν οι Πράσινοι νίκησαν τον Ολυμπιακό (3-0), τον Αρη (4-1), τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1), τον Απόλλωνα (3-1) και την Καλλονή( 3-0), προτού αναδειχθούν ισόπαλοι 0-0 με τον Ατρόμητο.

 

Από εκεί και πέρα, άλλες δύο φορές έμειναν στις τρεις σερί νίκες αλλά μέχρι εκεί. Αρχικά, τον Σεπτέμβριο του 2013 (ΟΦΗ 1-0, Εργοτέλης 2-1, Αστέρας Τρίπολης 2-1 και ήττα από τον ΠΑΟΚ 2-1) και εν συνεχεία τον Ιανουάριο του 2014 (Πανιώνιος 1-0, Βέροια 1-3, Πλατανιάς 1-0 και ισοπαλία με τον ΟΦΗ).

 

Επίσης εφέτος ουδέποτε ο ΠΑΟ έχει κατορθώσει να νικήσει τρεις σερί φορές στο πρωτάθλημα καθώς στην προηγούμενη καλύτερή του επίδοση που καταγράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, έμεινε στις επικρατήσεις επί του Πλατανιά (3-2) και της Νίκης Βόλου (1-0) χάνοντας τελικά από τον ΟΦΗ (2-1) στη Λεωφόρο.

 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι Πράσινοι βρίσκονται ήδη στο «4 στα 4» στη Σούπερ Λίγκα έχοντας δώσει ισάριθμους εξαιρετικά δύσκολους αγώνες το τελευταίο διάστημα απέναντι σε Ατρόμητο (2-0), ΠΑΟΚ (1-2), Βέροια (1-0) και Παναιτωλικό (0-1) και πλέον στοχεύουν στο… πενταρέ με επικράτηση σε ακόμη μια δύσκολη έδρα. Μάλιστα, εφόσον τα καταφέρουν, θα κυνηγήσουν το ρεκόρ πενταετίας με «6 στα 6» από τη σεζόν 2011-12.

Σχετικά άρθρα